Når baglæns er det nye forlæns

For Andreas Sundstrups virksomhed, Vinkel Skovservice, har Valtra TwinTrac-systemet gjort arbejdet nemmere og mere komfortabelt, især fordi det muliggør arbejde både baglæns og forlæns.

Sidste år etablerede Andreas Sundstrup virksomheden Vinkel Skovservice, som har specialiseret sig i skovbrugsarbejde som produktion af træpiller, flishugning og transport af træer.

Virksomheden, der er beliggende i Midtjylland, nyder godt af Andreas' og hans far Tages 15 års erfaring inden for skovbrug. Før Andreas, som er 25 år og uddannet agrarøkonom fra landbrugsskolen i Viborg, grundlagde Vinkel Skovservice, besluttede han at dedikere sin afsluttende opgave til at udforske potentialet i opkøb af maskiner til virksomheden, som han og hans far senere erhvervede.

Ved opstarten af virksomheden købte Andreas sin første Valtra-traktor, en S353 model, fra Valtra-forhandleren Valtec i Gravens. Denne traktor, som var brugt og tidligere anvendt i skovbrug, var ideelt udstyret med skovinddækning, flishugger og specialdæk, samt TwinTrac-systemet, der tillader omvendt kørselsretning.

Dette system var nyt for Andreas, men han og hans far indså hurtigt TwinTrac-systemets fordele, især for skovarbejde, hvor det gør det lettere og mere komfortabelt at arbejde baglæns.

Sidder mest baglæns

- Vi har fundet ud af, at TwinTrac passer rigtig godt til vores opgaver, og nu arbejder vi stort set kun baglæns. Det er meget nemmere end hele tiden at skulle vende sig om. Og man sidder lige så godt, uanset om man arbejder forlæns eller baglæns, fortæller Andreas Sundstrup.

Efter den første traktors succes har Vinkel Skovservice udvidet deres flåde med to yderligere Valtra-traktorer, begge udstyret med TwinTrac. En ekstra S-model, S374, med en flishugger, og en mindre N-model, N104, der bruges til transport af flis og potentielt brænde i fremtiden. Den lokale Valtra-forhandler, Holmsland, har spillet en afgørende rolle i at sikre, at Vinkel Skovservice altid har adgang til pålidelig service og support.

TwinTrac er tilgængelig for Valtras N-, T-, Q-, og S-serie traktorer og er unikt for Valtra som en fabriksmonteret mulighed, der spænder fra 99 til 400 hestekræfter, hvilket understreger Valtras fokus på innovation og brugertilpasning i skovbrugssektoren.

Læs også