bannerPos

Danish Agro starter nyt maskinselskab i Finland

Per Jørgensen

Journalist
03-07-2019 09:27
Per 1. august 2019, starter Danish Agro koncernens nye finske datterselskab Finish Agro Machinery Oy salg af en række stærke maskinbrands – herunder Claas, Horsch, Rauch og Ssamson – på det finske marked. Det sker efter, at EU's konkurrencemyndigheder netop har godkendt Danish Agros overtagelse af Claas aktiviteter i Finland.

Transaktionen indebærer overtagelse af ledelse og medarbejdere i KONEKESKO Oy, der hidtil har varetaget salg af Claas i Finland.

- Vi har nu modtaget myndighedernes godkendelse og vi vil fokusere på, at sikre en smidig overdragelse af aktiviteter fra KONEKESKO og fortsætte deres stærke samarbejde med leverandører. Jeg er særligt glad for, at vi i det nye selskab kan bygge på en erfaren ledelse og dygtige medarbejdere, der har mange års erfaring. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle de finske aktiviteter i det nye setup, forklarer Henning Haahr, koncernchef for Danish

- Det fremtidige setup vil sikre en kontinuitet med erfarne ledere og medarbejdere. Fokus er nu på at udvikle markedspositionen yderligere med støtte fra Danish Agro. Vi har ambitioner om at øge salget på tværs af Finland og forventer, at se positive resultater i de kommende år, siger CEO i Danish Agros maskindivision, Jens Skifter.

Danish Agro vil repræsentere både Claas og John Deere i Finland Hankkija, som er endnu et finsk Danish Agro-datterselskab, vil fortsætte med at repræsentere John Deere i Finland som de har gjort siden 1992.

Danish Agro har efter aftale med leverandører valgt at flytte repræsentationen af stærke mærker som Horsch, Rauch og Samson samt de tilhørende produktspecialister fra Hankkija til Finish Agro Machinery.

- I disse år sker der en strukturudvikling mod færre, større og mere professionelle landbrug i Finland, som ønsker den bedst mulige rådgivning, når de handler maskiner. Jeg er sikker på, at vi kan gøre en

positiv forskel for den finske landmand med vores nye struktur i Finland, hvor vi tilbyder en bred portefølje af kvalitetsmaskiner, siger Jens Skifter.

Gennem de sidste tre år har Danish Agro etableret sig som en af de tre største maskinhandlere i Europa.

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next