bannerPos

Danish Agro starter nyt maskinselskab i Finland

Per Jørgensen

Journalist
03-07-2019 09:27
Per 1. august 2019, starter Danish Agro koncernens nye finske datterselskab Finish Agro Machinery Oy salg af en række stærke maskinbrands – herunder Claas, Horsch, Rauch og Ssamson – på det finske marked. Det sker efter, at EU's konkurrencemyndigheder netop har godkendt Danish Agros overtagelse af Claas aktiviteter i Finland.

Transaktionen indebærer overtagelse af ledelse og medarbejdere i KONEKESKO Oy, der hidtil har varetaget salg af Claas i Finland.

- Vi har nu modtaget myndighedernes godkendelse og vi vil fokusere på, at sikre en smidig overdragelse af aktiviteter fra KONEKESKO og fortsætte deres stærke samarbejde med leverandører. Jeg er særligt glad for, at vi i det nye selskab kan bygge på en erfaren ledelse og dygtige medarbejdere, der har mange års erfaring. Jeg er sikker på, at vi kan udvikle de finske aktiviteter i det nye setup, forklarer Henning Haahr, koncernchef for Danish

- Det fremtidige setup vil sikre en kontinuitet med erfarne ledere og medarbejdere. Fokus er nu på at udvikle markedspositionen yderligere med støtte fra Danish Agro. Vi har ambitioner om at øge salget på tværs af Finland og forventer, at se positive resultater i de kommende år, siger CEO i Danish Agros maskindivision, Jens Skifter.

Danish Agro vil repræsentere både Claas og John Deere i Finland Hankkija, som er endnu et finsk Danish Agro-datterselskab, vil fortsætte med at repræsentere John Deere i Finland som de har gjort siden 1992.

Danish Agro har efter aftale med leverandører valgt at flytte repræsentationen af stærke mærker som Horsch, Rauch og Samson samt de tilhørende produktspecialister fra Hankkija til Finish Agro Machinery.

- I disse år sker der en strukturudvikling mod færre, større og mere professionelle landbrug i Finland, som ønsker den bedst mulige rådgivning, når de handler maskiner. Jeg er sikker på, at vi kan gøre en

positiv forskel for den finske landmand med vores nye struktur i Finland, hvor vi tilbyder en bred portefølje af kvalitetsmaskiner, siger Jens Skifter.

Gennem de sidste tre år har Danish Agro etableret sig som en af de tre største maskinhandlere i Europa.

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next