bannerPos

FMR Maskiner bliver JCB Agri-forhandler

JCB's Fastrac 4220 bliver et almindeligt syn på de sjællandske marker i fremtiden, hvis det står til FMR Maskiner.
14-08-2020 13:44

Det bliver FMR Maskiner, der fremover skal sørge for salg og service af JCB Agri på Sydsjælland og omkringliggende øer. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Aftalen er et resultat af, at Brøns Group og FMR Maskiner har indgået en forhandleraftale for området. 

FMR har tidligere været JCB-forhandler, men sagde farvel til mærket for et par år siden i forbindelse med den daværende importørs strategiske planer. Nu går man med egne ord »all in« på JCB igen, hvilket betyder et farvel til Bobcat og Manitou. 

- De er hver især gode mærker, men vi har altid været begejstrede for JCB, og med Brøns som importør føles det helt rigtigt i maven at gå tilbage til vores »gamle« mærke, fortæller Henrik Rasmussen, FMR Maskiner.

Bredt produktprogram

JCB Agri-linjen tilbyder et bredt produktprogram af teleskoplæssere, gummigeder, hjullæssere og minilæssere med såvel knækstyring som skridstyring og ikke at forglemme traktorer fra 160-348 hk.

Ifølge Henrik Rasmussen er JCB førende indenfor teleskoplæssere. 

- De opfandt dem så at sige, og er blevet i frontlinjen via løbende udvikling i overensstemmelse med kundernes ønsker og uden at gå på kompromis med deres suverænt høje kvalitet, siger Henrik Rasmussen.

Han mener også, at JCB har en levetidsøkonomi, der bliver svær at matche for konkurrenterne, blandt andet fordi gensalgsværdien er høj. Det samme gør sig gældende for minilæsserne, hvad enten de er knækstyrede eller skridstyrede.

Matcher landbrugets behov

JCB Fastrac-traktorer blev tidligere anset for at være lidt specielle og har måske derfor ikke nogen høj markedsandel i landbruget. Ifølge Henrik Rasmussen er de nye modeller fuldt ud på højde med andre traktormærker – måske endda førende på nogle områder.

For eksempel har den nye JCB Fastrac 4220 med 217/235 hk både aktiv affjedret for- og bagaksel samt affjedret kabine, hvilket ifølge FMR Maskiner resulterer i uovertruffen førerkomfort.

JCK Fastrac’erne fås i 4000-serien fra 160-217 hk og i 8000-serien fra 280-348 hk.

Hvor 4000-serien primært er fleksible og smidige allroundtraktorer, der ofte ses med frontlæssere, er 8000-serien beregnet til det tunge arbejde i marken. Med 10 tons lift og op til 178 l/min. hydraulikflow kan de håndtere alle landbrugsredskaber. 

hka

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next