Lamma er rykket indendørs

Den britiske Lamma-udstilling, der blev afholdt tirsdag og onsdag i denne uge, er flyttet indendørs, men det har haft konsekvenser. Blandt andet var flere af de store internationale brands ikke at finde som udstillere i år.

De sidste to år er den store britiske landbrugsudstilling, Lamma, blevet afholdt indendørs i det store messecenter National Exhibition Center, tæt på storbyen Birmingham i England.

Men på grund af stigende udstillingsomkostninger er flere internationale brands som New Holland, Massey Ferguson, John Deere, Case IH med flere ikke at finde på udstillingen i år.

Lamma-udstillingen, der første gang blev afholdt i 1982, havde hidtil været en udendørs landbrugsudstilling, men blev ændret for to år siden til en ren indendørs udstilling, så de mange besøgende ikke skulle se på landbrugsmaskiner, hvor temperaturen udenfor i januar måned på de kanter normalt er på frysepunktet.

Det store indendørs udstillingsareal på omkring 55.000 kvadratmeter blev besøgt af godt 40.000 britiske farmere over de to udstillingsdage, tirsdag og onsdag.

Perfekt sted, men dyrt

Lamma-udstillingens succes opstod i kølevandet på Royal Smithfield Show i London, der var meget omkostningstung for udstillerne, men siden udstillingen, der arrangeres af Lincolnshire Agricultural Machinery Manufacturers, er rykket indendørs, er omkostninger til Lamma-udstillingen stort set på samme niveau som i Royal Smithfield Show-dagene, fortæller flere udstillere.

Det har betydet, at flere af de helt store internationale brands ikke var at finde på udstillingen i år.

Den hidtidige udendørs Lamma-udstilling blev ellers afholdt halvanden times kørsel fra London i byen Stanstead, hvor den kendte engelske lufthavn ligger.

Flere udstillere fortæller til Effektivt Landbrugs udsendte, at Birmingham er et perfekt sted, da det er placeret centralt på det engelske landkort, men siger samtidig, at omkostningerne til standleje er eksploderet i år, og det er grunden til, at flere udstillere har meldt afbud i år.

Danske udstillere godt tilfreds

Flere danske udstillere som DalBo, Heva, ParkLand med flere melder om mange kundekontakter over de to udstillingsdage og melder samtidig om et godt salg sidste år på det engelske marked.

DalBo kunne fejre 10-års jubilæum som maskinleverandør til det britiske marked og havde i den forbindelse udskrevet en konkurrence på Lamma-udstillingen.

- Vi har haft en rigtigt godt år i 2019 i England, selvom Brexit-spøgelset konstant har givet os bekymringer over de sidste godt tre år, siger global salgsdirektør, Torben Norlyk Pedersen, DalBo A/S.

- I forbindelse med vores 10-års jubilæum i England har vi haft en konkurrence med på udstillingen, hvor vi tilbyder dem der køber en DalBo-maskine inden 30. september i år, at få en gratis rejse til Agromek, et besøg på Danish Crown og et besøg på DalBo-fabrikken i Randbøl, til januar 2021, forklarer salgsdirektøren.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også