Semler Agro har plus på omsætning men minus på bundlinjen

Semler Agro har offentliggjort årsregnskab for 2017. Det viser, at omsætningen steg med 42 procent, men at selskabets resultat blev et minus på 29 millioner kroner efter skat.

2017 har været et år med masser af udvikling i Semler Agro. Således har maskinforretningen investeret tungt i at forbedre landmændenes muligheder og rykke dem tættere deres bedrifter med udbygningen af mobile værksteder, oprettelse af regionale reservedelslagre og investeringen i udviklingen af den største selvkørende John Deere 8R nogensinde i Europa.
 
Især udvikling med flere mobile værksteder i form af Semler Agros servicevogne har været en succes. Således er andelen af servicevogne i 2017 vokset med 30 procent. Årsagen er simpelthen, at efterspørgslen på at få udført service på bedriften er markant stigende, forklarer Morten Buus, der er administrerende direktør i Semler Agro.
 
- Det har været en yderst vellykket sæson, når man ser på netop vores evne til at servicere kunderne så tæt på deres hverdag som muligt. Andelen af reparationer i marken er steget markant, således at mere end halvdelen af vores reparationer i dag udføres ude ved kunderne og lige for enden af deres mark, forklarer han.
 
Investeringer og udfordringer påvirker resultatet
I 2017 steg omsætningen med 42 procent til 677 mio. kroner. Trods en stigning i omsætningen har 2017 også været et investeringernes år for Semler Agro. I sit blot andet leveår er Semler Agro stadig fortsat i gang med at opbygge og skabe den infrastruktur, der kan sikre succes mange år ud i fremtiden.
 
- Vi har i de to første leveår brugt mange penge på udvikling af Semler Agro, så vi står stærkt rustet som fremtidens maskinforretning. Vi har investeret i nye initiativer målrettet vores kunder, ligesom vi har brugt ressourcer på at træne og uddanne vores personale, der er en vigtig del af vores fremtidige succes. Det har smittet af på vores omsætningsresultat og kundetilfredshed, mens bundlinjen er mærket af investeringerne koblet sammen med udfordringerne i efterårets høst, siger Morten Buus.
 
Trods resultat er Morten Buus og resten af Semler Agros ledelse sikre på, at de initiativer, der har blevet sat i værk i 2017, stiller dem stærkt i konkurrencesituationen på markedet, og vil gøre, at Semler Agro står godt rustet til at levere den bedste service til landbruget de næste mange år.
 

Læs også