bannerPos

Spritnye sprøjter fra Bargam

Den nye italienske trailersprøjte Bargam har fået navnet »Spraymax«, der dækker over fem modeller med tankstørrelser fra 2.600 til 6.600 liter.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
16-10-2020 21:18
Den italienske sprøjtefabrik Bargam introducerer nu fem nye trailersprøjter til det danske marked.

Italienske Bargam har 50 års erfaring i at bygge sprøjtebomme og komplette sprøjter. Med den erfaring i bagagen og input fra flere markeder, herunder i særdeleshed fra Danmark, har firmaet designet en helt ny serie af sprøjter.

Bargams nye trailersprøjter har fået navnet »Spraymax«, der dækker over fem modeller med tankstørrelser fra 2.600 til 6.600 liter.

I november 2019 blev Spraymax præsenteret på Agritechnica i Hannover, hvorefter produktionen gik i gang. Spraymax er siden solgt på flere markeder, og nu er tiden kommet til officiel introduktion i Danmark.

- Efter grundig test, blandt andet gennem mere end en sæson i Danmark på omkring 5.000 hektar sprøjtning primært i kartofler, kan vi melde Spraymax klar til det danske marked, og vi har allerede solgt flere sprøjter, der kommer til Danmark i løbet af den næste måneds tid, siger salgs- og marketingchef Finn Søndergaard fra den danske importør Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten A/S.

30 graders styreudslag

Spraymax er opbygget omkring en H-monochassisprofil, der giver en stærk og fleksibel chassiskonstruktion, hvor chassiset er stærkt nok til at efterspænde en vandvogn.

Bomliften er også en monoprofil, hvilket giver plads til hele 30 graders styreudslag, selv ved smal sporvidde, når der tilvælges styrbar bagaksel med automatisk sporfølgning. Bagakslen kan leveres med hydraulisk affjedring, også i kombination med hjulstyring. En anden detalje er muligheden for hydraulisk sporviddejustering med 30 cm udskud.

Spraymax fås med fem tankstørrelser i spring af 1.000 liter fra 2.600 til 6.600 liter, alle med godt og lavt tyngdepunkt samt skvulpeplader. Hertil hele 600 liter rentvand placeret rundt om platformen foran på sprøjten.

Kendte bomme

Spraymax leveres med Bargams stærke og stabile bomme, der alle som standard har individuelle bomløft/variabel-geometri både over og under vandret, så bommen perfekt kan tilpasses terræn.

Bomprogrammet består af BDL/BDL Plus-dobbeltfoldede bomme fra 18 til 28 meter og BDL Plus L-trefoldbomme fra 28 til 40 meter.

Alle bomme kan leveres med RH-bomhøjdeautomatik-systemet, der fås med to til otte sensorer. RH fås både i en stand-alone og IsoBus-version. Stand-alone-versionen kan opgraderes til IsoBus-versionen.

- Med Spraymax har vi en højt specificeret sprøjte af høj kvalitet, der ser langt ind i fremtiden, og som kan skræddersys til den enkelte kunde, så vi kan med sikkerhed sammensætte en specifikation, der passer til langt de fleste behov, og stadig til en meget konkurrencedygtig pris, forklarer salgs- og marketingchef Finn Søndergaard, Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38997 artikler)Prev1234567194819491950Next