bannerPos

Stor John Deere-traktor vist frem

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
08-09-2020 12:59
Den danske John Deere-importør, Semler Agro, har i dag afholdt et stort »Roadshow« hos Kring Agro A/S ved Fredericia, hvor stort set alle John Deere-nyheder, der blev præsenteret på Agritechnica-udstillingen, kunne besigtiges og prøvekøres.

I disse dage er der mange maskindemonstrationer landet over, hvor kunder og maskininteresserede både kan besigtige og prøvekøre de nyeste maskiner, der er kommet på markedet.

Semler Agro A/S og Herborg Maskinforretning A/S, der er importør af John Deere i Danmark samt Väderstad, Kramer og Sulky store maskinprogrammer, havde i dag og igen i morgen hos Kring Agro ved Fredericia arrangeret maskindemonstration, hvor netop mange af John Deeres hovednyheder fra Agritechnica-udstillingen i Hannover sidste år kunne både besigtiges og prøvekøres.

De besøgende kunne også få et smugkig på den helt nye John Deere X9 mejetærsker, der har en kapacitet på 100 tons i timen.

Onsdag foregår maskindemonstrationen i tidsrummet fra klokken 17 til 19.

Fire af John Deeres traktorserie var linet op til testkørsel: 6M- og 6R-serien, 7R-serien og 8R- og 8RX-serien, hvor den nye John Deere firebæltetraktor 8RX blev vist for første gang i Danmark. John Deeres 8-serie leveres også i en ren hjultraktor, 8R, som er en tobæltetraktor med modelbetegnelse 8RT. Serien spænder i hk-området fra 295 til flagskibsmodellen 8410R med hele 458 hk.

Første gang på dansk jord

Udover de nye John Deere-traktorer var der også mulighed for at teste Väderstads så- og jordbearbejdsningsmaskiner, Kramers teleskoplæssere og Sulkys gødningsspredere.

- Det er første gang, at man kan se den nye firebæltetraktor fra John Deere 8RX i Danmark. De besøgende på maskindemonstrationen får mulighed for at prøvekøre traktoren, hvor den viser sin fulde performance i marken, fortæller salgsdirektør Lars Frederik Henningsen, Semler Agro og Herborg Maskinforretning.

Väderstad havde en række jordbearbejdsningsmaskiner med, og blandt andet var der mulighed for at se TopDown 400-kultivatoren monteret med DeepLoosening spidser, der er en slags pløjesål med en arbejdsdybde helt ned til 40 centimeter.

- Vi tilbyder en række forskellige spidser, der maksimerer den plads, som er tilgængelig for rødderne med hensyn til jordtypen, når der vælges spids til kultivatoren, forklarer salgschef Asger Jørgensen fra Väderstad. Derfor har vi i dag valgt at vise DeepLoosening spidsen som et supplement til vores kultivatorer.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next