Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Da Semler Agros afdeling i Redsted forleden var en del af Agromesse Mors, kunne produktspecialist Søren Thomasen blandt andet vise en række Väderstad-udstyr frem. Heriblandt en Väderstad Spirit såmaskine, der udover større løftehøjde på disc-sektionen i år også er blevet udstyret med den trådløse gateway-forbindelse til Isobus-systemet.

- Det åbner nogle muligheder for gradueret tildeling i forhold til både gødning og såsæd, og sammen med MyJohnDeeres MyOperator får man muligheden for at analysere sine marker, fortæller Søren Thomasen.

Mens såmaskinen via markkort automatisk kan graduere tildelingen, vil systemet via GPS også sørge for at undgå overlap i marken ved at lukke af for sektionerne på såmaskinen, når man rammer forageren eller kører på irregulære marker. Ifølge Väderstad kan det give en besparelse på såsæd og gødning op til 10 procent.

Vigtig oppetid

Udover den automatisk tilpassede tildeling, giver Isobus-styringen ifølge Søren Thomasen en række fordele – ikke mindst i forhold til fejlfinding.

- Oppetid betyder så utrolig meget, og det er med at benytte sig af alle de virtuelle håndsrækninger, man kan få, konstaterer han.

Derfor arbejder man hos Semler Agro også hårdt på at åbne landmændenes øjne for de muligheder der ligger klar – blandt andet i John Deeres virtuelle verden.

- John Deere følger data fra maskinerne nøje. Så hvis vi kan se, at et leje eller noget andet er ved at nærme sig tiden for at blive skiftet, stræber vi efter at kontakte landmanden og løse problemet, inden man holder ude i marken og er nødt til at få det lavet. Det handler om at udnytte tiden optimalt, og det gør man altså bedre, når man kan planlægge sin service, konstaterer Søren Thomasen.

Læs også