Tre nye Valtra-traktorer til sydjysk landbrug og maskinstation

Henning K. Andersen 16-04-2018 11:41:53
Der er rullet tre Valtra-traktorer ind på gårdspladsen ved Poul Christensens Maskinstation og Entreprenør udenfor Kolding. Men det var ikke længe, de fik lov til at stå stille. Efter fællesfoto skulle de leveres, spændes for redskaberne og køre i marken.

De tre traktorer er en Valtra S374 med 370 hk og to Valtra T254 Versu med 235 hk (271 hk m. boost). Den ene er udrustet med GPS/autostyring, mens de to andre er klargjort til det, så ”toppen” bare kan flyttes over på dem, hvis behovet opstår. Desuden har de luftaffjedret foraksel og kabine, så komforten er i top.

- For os er det vigtigt at have traktorer med bedst mulig totaløkonomi! Pris, driftsøkonomi og gensalgsværdi spiller alt sammen ind i overvejelserne, når vi vælger nye traktorer. Det samme gør en god serviceorganisation naturligvis også. Men efterhånden er det næsten lige så vigtigt, at traktorerne er topmoderne og komfortable at køre i, så vi kan tiltrække og fastholde de rigtige chauffører, fortæller Poul Christensen, der i dette tilfælde har skelet meget til det nye Smart Touch system.Valtra hævder selv, at det er smartere end chaufførernes smartphones, og Poul Christensen er tilbøjelig til at give firmaet ret.

På maskinstationen er der 15 traktorer. De seks af dem anvendes primært til snerydning og en række småopgaver, mens resten indgår i den landbrugsrelaterede drift. Der er en vis farvevariation i traktorerne, for Poul Christensen har været lidt omkring med sine traktorindkøb. De nye traktorer afløser tre Claas. Direkte adspurgt erkender Poul Christensen, at han efterhånden er ved at bekende kulør og vælge Valtra som sit primære mærke. Det skyldes primært driftssikkerheden.

- Det nytter ikke noget, at vi skal holde stille og skrue midt i sæsonen. Det er jo der, vores kunder skal serviceres, og der vi skal tjene vores penge, siger han.

Tror på en fremtid for dansk landbrug
I løbet af det seneste år har Poul Christensen udvidet maskinstationen betydeligt, hvilket både hænger sammen med, at stadigt flere landbrug lader maskinstationen udføre nogle arbejdsopgaver, men også med at en anden maskinstation i området gik konkurs og efterlod et vakuum med opgaver, der skal løses.

Han har det seneste år bl.a. investeret i gyllegrej, ny Bredal gødnings- og kalkspreder, ny Dal-Bo CultiTrail harve, nye Fendt græsriver og altså også de 3 nye Valtra-traktorer fra Valtec. Investeringerne er forholdsvis massive, men Poul Christensen forsikrer om, at der er tale om en kontrolleret vækst.

- Helt overordnet så tror jeg på en fremtid for dansk landbrug. Og så vil vi gerne kunne løse de fleste arbejdsopgaver for at servicere vores nuværende kunder bedst muligt, men også for at tiltrække flere. En løbende opgradering af maskinparken og dygtige folk til at køre dem er betingelsen for at kunne være på forkant med begge dele, og den udfordring tager vi seriøst, lyder det fra Poul Christensen. 

Claas lancerer nye hjullæssere og skårlæggere

18-07-2018 22:52:30

Tre nye hjullæssere i kategorien 5, 6 og 9 tons og nye frontmonterede skårlæggere i flere forskellige versioner.


Skårlægger, presser og wrapper helsæd i én arbejdsgang

18-07-2018 13:44:01

Kim Pedersen, Bøvlingbjerg, mener, at helsæd, der ligger på skår, giver en dårligere foderudnyttelse, fordi solen og varmen får kernerne til at indkapsle sig.


ØL: Al hjælp tæller

18-07-2018 13:34:54

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet udviser forståelse overfor de økologiske landmænd, der på grund af tørken ikke kan opnå en grovfoderandel på 60 procent.


Læg en slagplan for kvægfoderet i tørken

18-07-2018 13:23:21

Tørken gør det svært for kvægbønder at fuldføre en vanlig foderplan. Kvægbrugskonsulent Bruno L. Due anbefaler, at man allerede nu forsøger at tilpasse foderbeholdningen efter vejret. Ellers bliver sommeren en meget bekostelig affære for både budgettet og mælkeydelsen mange måneder frem.


Coop fjerner også buræg fra varer

18-07-2018 13:22:12

Coop vil sætte en effektiv stopper for brugen af buræg. Nu stopper koncernen også for brugen af buræg i andre produkter, som Coop sælger.


Mulighed for dyk i svineprisen

18-07-2018 13:13:23

Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa, så må vi forvente, at opsvinget i svineprisen nu er sat på hold for en stund. Handelskrigen mellem Kina og USA kører i fuldt gear og med overproduktion i USA, er perspektiverne for yderligere prisstigninger lige nu ikke de bedste.


- Jeg tror ikke, hvedehøsten kan gå værre

18-07-2018 13:02:51

Lidt sarkastisk understreger Søren Larsen, Dalmose ved Vestsjælland, at den første hvedehøst skuffer i udbytte med 5-6 t/ha. Helt galt er det dog ikke. – Jeg håber vores førsteårs-hvede giver bedre, siger han.


L&F: Vigtigt med hjælp i tørken

18-07-2018 12:47:21

Den hjælpende hånd, som et flertal i Folketinget er klar til at give økologiske landmænd, sætter man stor pris på hos Landbrug & Fødevarer.


Tørken – hvad gør du?

18-07-2018 11:59:52

Tørken er ekstrem, og følgerne er meget alvorlige. SEGES har samlet sine landbrugsfaglige råd og viden i relation til tørken på en særlig side på Landbrugsinfo, som alle landmænd og landbrugsrådgivere har adgang til. Siden opdateres løbende med seneste faglige nyt relateret til tørken, for eksempel helt konkrete og brugbare råd og sidste nyt om dispensationer.


Historisk overskud i landbruget kan give flere investeringer i lager- og produktionsbygninger

18-07-2018 11:45:01

Med den nuværende tørke i Nordeuropa og de udfordringer, det giver for dele af landbruget, er der nok nogle landmænd, der holder vejret i øjeblikket. Til gengæld viser nye tal fra Danmarks Statistik, at 2017 førte til en historisk god indtjening i landbruget. På den lidt længere bane kan en solid indtjening i landbruget materialisere sig i flere investeringer i erhvervsbyggeri.


Regeringen, DF og S klar med håndsrækning til tørkeramt landbrug

18-07-2018 10:54:21

Det ekstraordinært tørre vejr betyder, at et flertal i Folketinget imødekommer ønsker fra dansk landbrug for at lette tørkens konsekvenser. Økologer får bl.a. midlertidig mulighed for at sænke grovfoderandelen uden at miste deres økologiske status


Fandt fugleinfluenza i død ederfugl

18-07-2018 10:40:27

Der er konstateret højpatogen fugleinfluenza i en død fugl fundet i Smålandshavet nord for Lolland. Fødevarestyrelsen minder fjerkræejere om at passe godt på deres egne fugle og huske smittebeskyttelsen.


Axial-Flow bringer det store smil frem i en ellers usædvanlig frøhøst

18-07-2018 09:50:37

Klares frøhøsten bedst med en Axial-Flow? Det er op til frøavlerne at afgøre.


Ny ferielov omfatter markante ændringer

18-07-2018 09:39:08

Fra 1. januar 2019 begynder overgangsordning til ny ferielov, som byder på væsentlige ændringer for arbejdsgivere og medarbejdere.


Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

18-07-2018 09:15:56

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.


Har fordoblet sprøjtekapaciteten ved at gå op til 35 meter

18-07-2018 08:48:48

Kristian Møller Lauritsen er i sit maskinfællesskab med en nabo gået op i bombredde fra den gamle sprøjte på 24 meter. Han følger trenden.


Michael Horsch: Forbrugerne bebrejder bønderne for deres overvægt

18-07-2018 08:30:46

Hele fødevaresektoren er nødt til at indrette sig efter voksende vegetariske forbrugerstrømninger, siger tysk storproducent af landbrugsmaskiner.


På den anden side

18-07-2018 08:16:41

Tjek gyllebeholderen

18-07-2018 07:00:48

Der sker tilbagevendende alvorlige ulykker med gyllebeholdere, som Seges derfor anbefaler, at man jævnligt kontrollerer.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1331 (26604 artikler)Prev1234567132913301331Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer