Tre nye Valtra-traktorer til sydjysk landbrug og maskinstation

Henning K. Andersen 16-04-2018 11:41:53
Der er rullet tre Valtra-traktorer ind på gårdspladsen ved Poul Christensens Maskinstation og Entreprenør udenfor Kolding. Men det var ikke længe, de fik lov til at stå stille. Efter fællesfoto skulle de leveres, spændes for redskaberne og køre i marken.

De tre traktorer er en Valtra S374 med 370 hk og to Valtra T254 Versu med 235 hk (271 hk m. boost). Den ene er udrustet med GPS/autostyring, mens de to andre er klargjort til det, så ”toppen” bare kan flyttes over på dem, hvis behovet opstår. Desuden har de luftaffjedret foraksel og kabine, så komforten er i top.

- For os er det vigtigt at have traktorer med bedst mulig totaløkonomi! Pris, driftsøkonomi og gensalgsværdi spiller alt sammen ind i overvejelserne, når vi vælger nye traktorer. Det samme gør en god serviceorganisation naturligvis også. Men efterhånden er det næsten lige så vigtigt, at traktorerne er topmoderne og komfortable at køre i, så vi kan tiltrække og fastholde de rigtige chauffører, fortæller Poul Christensen, der i dette tilfælde har skelet meget til det nye Smart Touch system.Valtra hævder selv, at det er smartere end chaufførernes smartphones, og Poul Christensen er tilbøjelig til at give firmaet ret.

På maskinstationen er der 15 traktorer. De seks af dem anvendes primært til snerydning og en række småopgaver, mens resten indgår i den landbrugsrelaterede drift. Der er en vis farvevariation i traktorerne, for Poul Christensen har været lidt omkring med sine traktorindkøb. De nye traktorer afløser tre Claas. Direkte adspurgt erkender Poul Christensen, at han efterhånden er ved at bekende kulør og vælge Valtra som sit primære mærke. Det skyldes primært driftssikkerheden.

- Det nytter ikke noget, at vi skal holde stille og skrue midt i sæsonen. Det er jo der, vores kunder skal serviceres, og der vi skal tjene vores penge, siger han.

Tror på en fremtid for dansk landbrug
I løbet af det seneste år har Poul Christensen udvidet maskinstationen betydeligt, hvilket både hænger sammen med, at stadigt flere landbrug lader maskinstationen udføre nogle arbejdsopgaver, men også med at en anden maskinstation i området gik konkurs og efterlod et vakuum med opgaver, der skal løses.

Han har det seneste år bl.a. investeret i gyllegrej, ny Bredal gødnings- og kalkspreder, ny Dal-Bo CultiTrail harve, nye Fendt græsriver og altså også de 3 nye Valtra-traktorer fra Valtec. Investeringerne er forholdsvis massive, men Poul Christensen forsikrer om, at der er tale om en kontrolleret vækst.

- Helt overordnet så tror jeg på en fremtid for dansk landbrug. Og så vil vi gerne kunne løse de fleste arbejdsopgaver for at servicere vores nuværende kunder bedst muligt, men også for at tiltrække flere. En løbende opgradering af maskinparken og dygtige folk til at køre dem er betingelsen for at kunne være på forkant med begge dele, og den udfordring tager vi seriøst, lyder det fra Poul Christensen. 

Svineafhentning med pushbeskedder

26-04-2018 14:16:15

Danish Crowns Ejer-app vil nu sende en push-besked på dagen, hvis afhentningen af et læs grise bliver forsinket, eller hvis chaufføren kommer tidligere.


Vil øge professionalisme i landbrugsbestyrelser

26-04-2018 13:49:12

Det kræver øget professionalisme at være medlem af en bestyrelse i en forening. Også i landbruget, og derfor er Seges Akademi, Agri Nord, LandboThy og Djursland Landboforening gået sammen om at tilbyde et nyt kursus, der skal gøre noget ved den udfordring.


Landbrug & Fødevarer: Danmark har ikke et fosforproblem

26-04-2018 11:25:59

Om bare tre måneder træder de nye skærpede fosforlofter i kraft. Landbrugsbedrifter i oplande til 417 søer i landet får skærpet deres krav til, hvor meget fosfor pr. hektar de må udbringe. Lofterne får nu kritik af Landbrug & Fødevarer.


HCP ny importør af Pronar i Danmark

26-04-2018 09:59:26

Pronar har indgået aftale med HCP om at overtage import og distribution af Pronars produktprogram i Danmark.


Thy-landmand klager for at få ændret kontrolregler for den grønne støtte til MFO-efterafgrøder

26-04-2018 09:46:33

Landbrugsstyrelsen vil trække i landmand Peter Eliassens grønne støtte MFO-efterafgrøder med den begrundelse, at ellers rettidigt såede frø ikke var spiret ved et kontrolbesøg i september. Det er Guds skyld, og ikke Eliassens, indvender Bæredygtigt Landbrugs jurist i et klageskrift.


Ukrudtsmidlet Proman godkendt i kartofler

26-04-2018 09:34:27

Miljøstyrelsen har godkendt ukrudtsmidlet Proman til bekæmpelse af ukrudt i kartofler med behandlingsfrist i stadie 09, dvs. når kartoflerne bryder jordoverfladen. Det oplyser Landbrugsinfo.


EU-parlamentskandidat: Går for langsomt med ulveplan

26-04-2018 08:52:57

Formanden for vildtforvaltningsnævnet, Jan Eriksen, oplyser i dagens udgave af Effektivt Landbrug, at nævnet først forventer at kunne komme med et udkast til en ny vildtforvaltningsplan, der kan gøre det nemmere at regulere problemulve.


Hård kritik af udpegning af fosforområder

26-04-2018 08:00:10

Mange søer er forurenet efter en lang årrække med udledning af spildevand og ikke som følge af landbrugets almindelige brug af gødning, mener LandboSyd, der i et høringssvar kalder udpegningen af fosforområder for useriøs.


Er lighed for loven blændværk?

26-04-2018 07:59:57

Spørg dig selv, hvad du kan producere

26-04-2018 07:30:49

Flere landmænd burde fokusere på hvad, og ikke hvor meget, de producerer, mener foderstof-direktør.


Maskinforretning og importør stopper samarbejde

26-04-2018 07:30:35

Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning stopper som Deutz-Fahr-forhandler, efter at samarbejdet med importøren HCP Nordic er blevet afbrudt


Danmarkspremierer i Roskilde

26-04-2018 07:30:04

Roskilde Maskincenter A/S indledte i går et to dages åbent hus, hvor man samtidig kunne præsentere to nye Claas hjullæssere, Torion 535 og den helt store 1812.


Spritnye data for bedriften bliver samlet ét sted

26-04-2018 07:15:34

Hjemmesiden Landmand.dk byder nu på opdaterede nøgletal fra landmandens bedrift, så han dagligt kan tjekke og styre udviklingen.


Danske Svineproducenter om vask af eksportbiler: Brugerbetaling er op til producenten selv

26-04-2018 07:15:24

Så længe spørgsmålet om brugerbetaling for vask af eksportbiler ved grænsen ikke er afklaret, må svineproducenter gøre op med sig selv, om de vil betale vaske-regningen fra Landbrug & Fødevarer eller ej, lyder det fra Danske Svineproducenter.


Stiller påbud om kloakering i bero

26-04-2018 07:00:54

Kan kommunerne ikke påvise, at lodsejere forurener vandløb, kan de ikke udstede påbud om kloakering i det åbne land, mener Lasse Jensen, byrådskandidat for Liberal Alliance i Kalundborg Kommune.


Den nye vildtforvaltningsplan er først klar i juni

26-04-2018 06:45:07

Den reviderede vildtforvaltningsplan, der skal gøre det nemmere at regulere ulve, er først klar mod slutningen af juni måned, lyder det nu fra Vildtforvaltningsrådets formand, efter at miljø- og fødevareministeren ellers har lovet en ny ulveplan indenfor kort tid.


Hollændere på vej ind i Danmark med solcelleparker

25-04-2018 15:10:03

Det hollandske firma Orange Green Solutions er på vej med den første solcellepark i Danmark. Det oplyste de under et besøg tirsdag hos Agri Nords solcelleekspert, Jacob Frey Hansen.


Nyt biogasanlæg skal gøre Holbæk 12 procent grønnere

25-04-2018 14:30:13

Energiselskabet Nature Energy er sammen med en gruppe lokale landbrug er i gang med at investere 200 millioner kroner i et nyt biogasanlæg nord for Kvanløse. Det kom frem på et pressemøde onsdag.


Majs og hvede er en eftertragtet vare på eksportmarkedet

25-04-2018 12:05:23

Efterspørgslen efter majs og hvede fortsætter med at overraske og tilmed imponere markedet. Den fysiske interesse for at købe korn til lager er stor lige nu, hvilket nok frem for alt skyldes frygten for en dårlig høst i USA.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1280 (25596 artikler)Prev1234567127812791280Next

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer