bannerPos

Väderstad i fokus hos Semler Agro

Asger Jørgensen, salgschef hos Väderstad (til højre), gav en opdatering af Väderstads produktprogram. Foto: Jørn Chr. Jervelund
07-03-2020 12:50

Godt et halvt hundrede landmænd til Semler Agros Väderstad-dag på Lolland.

MASKINER Omkring 60 landmænd mødte op, da Semler Agro for nylig inviterede til Väderstad-dag i Våbensted mellem Maribo og Sakskøbing.

Salgschef Asger Jørgensen fra Väderstad gav en opdatering af Väderstads produktprogram og gennemgik således såmaskinerne og forklarede de forskellige måder og muligheder for placering af gødningen på maskinerne.

I forbindelse med arrangementet på Lolland var der også et indlæg fra planteavlskonsulent Lars Jørgensen fra VKST, som blandt andet fortalte om betydningen af placeringen af gødning ved såning.

Der var også et indlæg fra Christian Hellesøe fra svenske Jordberga Landbrug, som fortalte lidt om godsets historie og om driften.

Christian Hellesøe forklarede blandt andet, hvordan godset arbejder med gradueret tildeling, og hvordan høje reaktionstal giver udfordringer med tilgængeligt fosfor, selv om ejendommen har høje fosfortal.

jhal

Fraråder al kørsel til biogasanlæg med brede maskiner

Brancheforeningen for maskinstationer og entreprenører fraråder nu kørsel til biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 meter.

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next