bannerPos

Verdenspremiere på ny skrælplov med såaggregat

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, som havde verdenspremiere på en ny 9-furet skrælplov med to såaggregatet. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

CEO og Journalist
31-05-2019 17:24
Koldsø Smede- og Maskinservice har udviklet en ny skrælplov med to såaggregater til efterafgrøder, som har verdenspremiere på Roskilde Dyrskue.

Fornyelig fik Koldsø Smede og Maskinservice i Høng forhandlingen af Ovlac-plovene, der importeres af Ploveksperten ApS, v/Jens Iversen i Danmark.

Og allerede nu har Jesper Koldsø videreudviklet på skrælploven fra Ovlac ved at montere to såaggregater til efterafgrøder bag den 9-furede on-land-vendeplov, en såkaldt miniplov.

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, og fortsætter:

- Mange ser skrælploven som et alternativ til stubharven, hvor man kombinerer pløjefri dyrkning med plovens fordele.

Kræver 150-180 hk

Det er ikke alene økologiske planteavlere, der kan bruge vores nye skrælplov med såaggregatet.

- Også konventionelle landmænd har efterspurgt en mere billig og effektiv måde, at så efterafgrøder og hvor effektbehovet ikke er 300 hk plus, forklarer han.Den nye 9-furede skrælplov har en arbejdsbredde på 3,46 meter og en arbejdsdybde mellem syv og 18 cm. Skrælploven med såaggregatet kræver kun et effektbehov på 150 til 180 hk.

Ris og ros til fødevareministeren

Resultatet af fredagens melding fra fødevareministeren er »Et skridt frem og et tilbage«, skriver Venstres fødevareordfører.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.
Side 1 af 1607 (32133 artikler)Prev1234567160516061607Next