bannerPos

Verdenspremiere på ny skrælplov med såaggregat

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, som havde verdenspremiere på en ny 9-furet skrælplov med to såaggregatet. Foto: Per Jørgensen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
31-05-2019 17:24
Koldsø Smede- og Maskinservice har udviklet en ny skrælplov med to såaggregater til efterafgrøder, som har verdenspremiere på Roskilde Dyrskue.

Fornyelig fik Koldsø Smede og Maskinservice i Høng forhandlingen af Ovlac-plovene, der importeres af Ploveksperten ApS, v/Jens Iversen i Danmark.

Og allerede nu har Jesper Koldsø videreudviklet på skrælploven fra Ovlac ved at montere to såaggregater til efterafgrøder bag den 9-furede on-land-vendeplov, en såkaldt miniplov.

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, og fortsætter:

- Mange ser skrælploven som et alternativ til stubharven, hvor man kombinerer pløjefri dyrkning med plovens fordele.

Kræver 150-180 hk

Det er ikke alene økologiske planteavlere, der kan bruge vores nye skrælplov med såaggregatet.

- Også konventionelle landmænd har efterspurgt en mere billig og effektiv måde, at så efterafgrøder og hvor effektbehovet ikke er 300 hk plus, forklarer han.

Den nye 9-furede skrælplov har en arbejdsbredde på 3,46 meter og en arbejdsdybde mellem syv og 18 cm. Skrælploven med såaggregatet kræver kun et effektbehov på 150 til 180 hk.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next