bannerPos

Verdenspremiere på ny skrælplov med såaggregat

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, som havde verdenspremiere på en ny 9-furet skrælplov med to såaggregatet. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
31-05-2019 17:24
Koldsø Smede- og Maskinservice har udviklet en ny skrælplov med to såaggregater til efterafgrøder, som har verdenspremiere på Roskilde Dyrskue.

Fornyelig fik Koldsø Smede og Maskinservice i Høng forhandlingen af Ovlac-plovene, der importeres af Ploveksperten ApS, v/Jens Iversen i Danmark.

Og allerede nu har Jesper Koldsø videreudviklet på skrælploven fra Ovlac ved at montere to såaggregater til efterafgrøder bag den 9-furede on-land-vendeplov, en såkaldt miniplov.

- Jeg har flere kundeforespørgsler fra vores økologiske kunder, der efterspørger en nem og effektiv måde at så efterafgrøder på, fortæller Jesper Koldsø, der er ejer af Koldsø Smede og Maskinservice, og fortsætter:

- Mange ser skrælploven som et alternativ til stubharven, hvor man kombinerer pløjefri dyrkning med plovens fordele.

Kræver 150-180 hk

Det er ikke alene økologiske planteavlere, der kan bruge vores nye skrælplov med såaggregatet.

- Også konventionelle landmænd har efterspurgt en mere billig og effektiv måde, at så efterafgrøder og hvor effektbehovet ikke er 300 hk plus, forklarer han.Den nye 9-furede skrælplov har en arbejdsbredde på 3,46 meter og en arbejdsdybde mellem syv og 18 cm. Skrælploven med såaggregatet kræver kun et effektbehov på 150 til 180 hk.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next