bannerPos

Formand: Fjern alle boringsnære beskyttelsesområder

Landmændene skal ikke acceptere de boringsnære beskyttelsesområder (BNBO, for så accepterer de også, at myndighederne uretmæssigt gør indhug i deres forretning - ligesom det skete med de dyrkningsfrie randzoner for få år siden, lyder det fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse. Arkivfoto
23-10-2020 11:58

En accept af et BNBO-område er det samme som at acceptere dyrkningsfrie randzoner – som i sin tid blev kendt ulovlige, mener formanden for Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Han opfordrer landmændene til at stå op imod myndighederne.

- Vores dyrkning er ikke til forhandling – og retten til at producere fødevarer er slet ikke til salg.

Med disse ord opfordrer formanden for Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse, Ulrik Lunden, landmændene til at kæmpe for ejendomsretten ved at nægte at acceptere de boringsnære beskyttelsesområder, BNBO.

Alternativet er, at landmændenes forretning forsvinder bid for bid, advarer formanden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.
Side 1 af 1988 (39746 artikler)Prev1234567198619871988Next