Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

Vejen Kommune er landets fjerdehurtigste til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser. I gennemsnit tog det kommunen 2,4 måneder i 2017 at færdigbehandle en sag. Landsgennemsnittet ligger på 4,3 måneder. I Vejen Kommune er man godt tilfreds.

- Hele fødevareområdet er vigtig for Vejen Kommune. Vi har mange arbejdspladser indenfor området, og at vi understøtter dem med hurtige sagsbehandlingstider, det er også er med til at skabe vækst og arbejdspladser, konstaterer Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Vejen Kommune har i 2017 behandlet 30 sager. De tre kommuner der ligger foran har hver behandlet 5-6 sager i 2017.

Vejen Kommune fremhæver i sin pressemeddelelse selv landmand Mikael Rindom, som en af dem, der har nydt godt af kommunens arbejde på området. Han fik Miljøcenter Gråkjær til at varetage processen og det meste af kontakten med Vejen Kommune.

- Det har været et gnidningsfrit forløb, hvor der har været et enkelt besøg. Det var meget konstruktivt med fokus på at få tingene gjort rigtigt, og sikre at vi fik alt med, så vi ikke skal efter det igen. - Jeg har oplevet, at tingene fungerer, og i forhold til de deadlines der var i min produktion, så var der ikke noget, der skulle udsættes. Det var en rigtig fin oplevelse, fastslår Mikael Rindom.

Også direktør ved Vejen Kommune, Sonja Miltersen er tilfreds med tallene.

- Vi skaber nogle arbejdsgange, hvor vi understøtter gode vilkår for landbruget. Korte sagsbehandlingstider skaber vækst og arbejdspladser, fastslår direktør Sonja Miltersen.

Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der laver opgørelsen, som er for sagsbehandlingstider i 2017. Også i 2016 havde Vejen Kommune en af landets hurtigste sagsbehandlingstider for husdyrgodkendelser.

Læs også