bannerPos

Satser på miljø- og klimarådgivning

Oplandskonsulent Peter Aalykke Jensen og natur- og vandløbskonsulent Solveig Kappel står bag SLFs nye rådgivningstilbud, der handler om at hjælpe landmændene med grønne og bæredygtige naturtiltag på ejendommen.
18-01-2020 15:57

Bliv din egen »hverdags-natur-aktivist« på din bedrift. Det er overskriften på et nyt rådgivnings-tiltag fra SLF – Sønderjysk Landboforening.

Tiltaget handler om at give landmanden værktøjer og tips til praktiske naturtiltag på landbrugsejendommen. 

- Landmænd vil gerne foretage grønne og bæredygtige investeringer og passe på naturen i samspil med deres daglige landbrugsbedrift. Det vil vi gerne inspirere til og rådgive mere om, fortæller natur- og vandløbskonsulent Solveig Kappel fra SLF.

Det er baggrunden for, at SLF netop er i gang med at søsætte et rådgivningstilbud med støtte fra 15. junifonden med konkrete værktøjer, tips og rådgivning om, hvordan man bedst bevarer og styrker naturen.

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next