BL om lovforslag om aflivning af mink: Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Regeringens nye lovforslag om aflivning af alle mink er åbenlys ekspropriation af minkavlernes ejendom, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar. Foto: Brian Langballe Kristiansen
Regeringens nye lovforslag om aflivning af alle mink er åbenlys ekspropriation af minkavlernes ejendom, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar. Foto: Brian Langballe Kristiansen

- Denne sag drejer sig ikke om mink, men derimod om borgerrettigheder.

Så kontant lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et aktuelt høringssvar til regeringens nye lovforslag om aflivning af mink samt det midlertidige forbud mod hold af mink.

Ifølge høringssvaret er regeringens hidtidige ordre – eller besked, som regeringen selv kalder det – om masseaflivning af mink grundlovsstridig, fordi der manglende lovhjemmel.

Statsministerens efterfølgende manglende tilbagekaldelse af dekretet udgør ligeledes et forfatningsbrud – endda med forsæt, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Grundlag

I høringssvaret drager foreningen sammenligninger til dengang, mange af foreningens medlemmer stædigt holdt fast i at pløje randzonerne op – inden regeringen indså, at randzonerne var ekspropriative.

I denne sag er der ifølge Bæredygtigt Landbrug ingen grund til at være i tvivl om grundlaget for de erstatninger, som de nu tidligere minkavlere skal have:

- Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det i høringssvaret – der også remser en række konkrete spørgsmål op vedrørende såvel ekspropriationen som erstatnings-fastsættelsen.

Se høringssvaret på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

mip

 

Læs også

Udspil: 15-17 milliarder på bordet til minkavlerne
Minkavler dybt chokeret over myndigheder
Vil holde tidligere minkansatte i landbruget
200 minkavlere samlet til krisemøde
130 kriseramte minkavlere samles til fællesmøde
Rapport: Risiko for forurening fra statens minkgrave