Ny nationalpark på vej på Bornholm

Én af tre nye nationalparker skal ligge på Bornholm.

Der er brug for mere urørt skov og mere plads til, at naturen kan udfolde sig, mener regeringen og dens støttepartier, der tidligere er blevet enige om en ny natur- og biodiversitetspakke. I pakken er der lagt op til, at der skal placeres 15 nye parker landet over, og nu er der sat adresse på tre af dem.

En af dem kommer således til at ligge i Almindingen på Bornholm, oplyser Miljøministeriet. Her er der lagt op til, at bornholmerne og øens mange gæster kan få spændende naturoplevelser i en 1.150 hektar stor naturnationalpark.

- Tusindvis af dyre- og plantearter er i fare for helt at uddø herhjemme. Her er nye naturnationalparker en del af svaret på at vende tilbagegangen. I naturnationalparkerne får vi en vildere natur, og danskerne får mere spændende naturoplevelser. Vi har afsat 888 millioner kroner på årets finanslov til at give naturen det historiske løft, der er brug for, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en meddelelse.

De to øvrige nye nationalparker kommer til at ligge i Jylland, henholdsvis i Stråsø Plantage mellem Herning og Holstebro, der også er kendt som tilholdssted for ulve, samt i Tranum ved Jammerbugten. Det har regeringen aftalt med støttepartierne SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet.

Læs også