Godsejer i spidsen for naturnationalpark

Godsejer Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Gods er udpeget som bestyrelsesformand for naturnationalpark Mols Bjerge.

Hvordan skal de kommende naturnationalparker forvaltes? Det skal afklares i de kommende måneder, og for at få projekterne på skinner, har miljøminister Magnus Heunicke (S) udpeget bestyrelsesformænd for de 15 naturnationalparker, der er på vej.

De lokale bestyrelser for naturnationalparker kan give input til Naturstyrelsen om forvaltningen af de enkelte naturnationalparker. De lokale bestyrelser kan bl.a. få indflydelse på friluftsfaciliteter, låger, ruteforløb, og input til den mere specifikke afgrænsning af naturnationalparker.

- Naturnationalparkerne er afgørende for at give Danmark mere og bedre vild natur. Samtidig vil områderne byde på spændende naturoplevelser, og vi vil gerne sikre, at de lokale borgere i områderne kan give input til forvaltningen af naturnationalparkerne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at 15 dygtige personer, som har lokalt kendskab til områderne, har takket ja til formandsposterne. Deres input bliver vigtige for naturområderne, siger miljøminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Blandt de 15 navne, der er udpeget, springer flere i øjnene. Blandt andet er Anne Sophie Gamborg, der ejer Møllerup Gods og står for landbrug på godset, udpeget som bestyrelsesformand for Naturnationalpark Mols Bjerge.

Nogle vil formentlig også kunne nikke genkendende til Jan Eriksen, der er formand for Vildtforvaltningsrådet, der blandt andet har været i fokus i forhold til forvaltning af ulve i Danmark. Han er udpeget som bestyrelsesformand hos Naturnationalpark Bistrupskovene.

De kommende bestyrelser skal erstatte de nuværende lokale projektgrupper, og organisationer i projektgrupperne er blevet inviteret til at indstille medlemmer til de kommende bestyrelser.

Det forventes, at de øvrige bestyrelsesmedlemmer for naturnationalparkerne vil være udpeget inden sommer. Bestyrelsesformændene er udpeget for en fireårig periode.

15 naturnationalparker får bestyrelsesformænd

Udpeget til de følgende naturnationalparker er følgende bestyrelsesformænd:

Naturnationalpark Almindingen: Laila Kildesgaard
Naturnationalpark Bistrupskovene: Jan Eriksen
Naturnationalpark Draved Skov og Kongens Mose: Niels Johannesen
Naturnationalpark Fussingø: Katrine Fruelund
Naturnationalpark Gribskov: Kaare Larsen
Naturnationalpark Hanstholm: Lars Riis
Naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn: Daniel Boalth Petersen
Naturnationalpark Husby Klitplantage: Helle Sigh
Naturnationalpark Kompedal: Ole Nielsen
Naturnationalpark Læsø Klitplantage: Finn Mikkelsen
Naturnationalpark Mols Bjerge: Anne Sophie Gamborg
Naturnationalpark Nørlund Plantage og Harrild Hede: Hanne Bæk Olsen
Naturnationalpark Stråsø: Dorte-Pia Ravnsbæk
Naturnationalpark Tranum: Lisa Kronborg Sørensen
Naturnationalpark Ulvshale skov: Tove Damholt

Læs også