40 år som kvægrådgiver

Karsten Jensen kan 1. februar fejre 40 år som kvægrådgiver i Sagro.

Vendelboen, der er vokset op på landet, valgte landbohøjskolen, hvorefter han var rådgiver i en landboforening i Holbæk. I 1980 kom han til Aulum og blev efter få år leder af kvægbrugsafdelingen, der i starten bestod af to ansatte. Han var han leder frem til 2011, hvorefter han koncentrerede sig 100 procent om rådgivningen igen.

68-årige Karsten Jensen har altid været interesseret i at være med til at udvikle løsninger for landmændene, herunder også at følge udviklingen fra enkeltmandsvirksomheder til gårde med et større antal ansatte. 

- Jeg tager det som en tillidserklæring, at jeg bliver valgt som rådgiver, også når sønnerne overtager, siger han. For selv om de ganske givet er bedre uddannede end forældre-generationen, har de stadig brug for sparring.

Karsten Jensen er overbevist om, at udviklingen over de sidste 40 år kommer til at fortsætte med højere tempo. Han ser blandt andet landbrugets udfordringer omkring klimaneutralitet som noget, landmændene må forholde sig til, fordi kunderne og samfundet ganske enkelt kræver det. 

Det er en udvikling i stil med, at han oplevede de første frontløbere blandt økologerne til i dag, hvor de udgør halvdelen af hans kunder.

Jubilæet markeres hos Sagro i Herning fredag den 31. januar.


 

Læs også