Roskilde Dyrskue skal have ny chef

Både Roskilde Dyrskue og Østlige Øers Landboforeninger er nu uden administrativ chef, da Charlotte Frimer Petersen har søgt nye græsgange.

Charlotte Frimer Petersen og Povl Fritzner har kørt et tæt parløb i mange år - her op til Roskilde Dyrskues 50-års jubilæum i 2019, der samlede over 113.000 besøgende.

Tidligere i juni skulle Roskilde Dyrskue have fundet sted, men for andet år i træk har corona-situationen medført en aflysning af Roskilde Dyrskue, som i kølvandet på det nu også skal ud og finde en ny leder af dyrskuesekretariatet.

Charlotte Frimer Petersen, der har været chef for dyrskuet siden 2016, har nemlig forladt posten til fordel for et job i Danmarks Farve- og Limindustri, der hører under Dansk Industri.

Udover jobbet for Roskilde Dyrskue har Charlotte Frimer Petersen også været sekretariatsleder i Østlige Øers Landboforeninger siden 2007. Man vedtog dog i efteråret en række vedtægtsændringer, som reelt ophævede foreningen i sin nuværende form.

I stedet skal et nyt politisk forum sikre, at de østdanske landboforeninger under Landbrug & Fødevarer har en fælles stemme at tale for. Østlige Øer fortsætter, men mister altså den »politiske muskel« som følge af strukturændringen.

Godt samarbejde

Fra formand for Østlige Øer og Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, der i mere end et årti har kørt et tæt parløb med Charlotte Frimer Petersen, er der store roser.

Han fortæller, at afløseren, som man nu søger 100 procent, bliver leder af dyrskuet, men altså ikke kommer til at skulle stå for noget af det politiske arbejde, som Charlotte Frimer Petersen gjorde.

- Hun er virkelig dygtig. Hendes perfektion og hendes fantastiske evne til sammen med medarbejderne at finde på nye idéer og trække dem rigtige vej på dyrskuet, har været fantastisk. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde. Det kommer jeg til at savne, siger Povl Fritzner.

Han fortæller, at den nye dyrskuechef, som man nu leder efter, skal fortsætte med at køre videre på den succes, som Roskilde Dyrskue er blevet til. Over 113.000 gæstede dyrskuepladsen i 2019, hvor dyrskuet sidste gang fandt sted.

- Den næste chef skal sørge for, at vi ikke hviler på laurbærrene. Vi skal fortsætte med at være så service-minded, som vi er, og så skal vi ride videre på den trend, der er i samfundet. Vi skal hele tiden udvikle os og lære.

- Og med de 113.000 gæster, som Charlotte har været med til at få os op på, så bliver der virkelig noget at leve op til, påpeger Povl Fritzner.

Store ændringer

Selv er han også rygtet på vej ud af det politiske arbejde. I efteråret lød det fra formand for Odsherreds Landboforening, Anders Mortensen, der har været primusmotor for at skabe en ny struktur i den østdanske organisering af landboforeningerne, at han på sigt gerne ser en ny, ung formand i det nye politiske udvalg, som i grove træk kommer til at afløse Østlige Øers Landboforeninger.

- Vi vil lave en talentfabrik, hvor unge landmænd kan få en plads og en taburet, sagde Anders Mortensen dengang.

Han afviste dog ved den lejlighed, at Povl Fritzner var ved at blive presset ud.

Læs også