L&F-direktør runder 25 år i landbrugets tjeneste

På lørdag er det 25 år siden, at den nu 52-årige L&F-direktør, Anne Arhnung blev ansat i Landbrugsrådet.

For 25 år siden blev Anne Arhnung ansat som jurist i Landbrugsrådet, som i dag hedder Landbrug & Fødevarer.

For 25 år siden havde Anne Arhnung første arbejdsdag i Landbrugsraadet, som i dag hedder Landbrug & Fødevarer. I dag er hun administrerende direktør for selvsamme organisation, og der er sket meget i erhvervet, siden den nyuddannede jurist skubbede Axelborgs tunge dør op for første gang.

Anne Arhnung er opvokset på Fuglsang Gods på Lolland, hvor både hendes bedsteforældre og forældre var landmænd. Annes store passion for landbruget førte i første omgang til en landbrugsfaglig grunduddannelse, inden hun læste jura på Københavns Universitet.

Selvom arbejdspladsen er den samme, har de sidste 25 år budt på mange forskellige titler og ansvarsområder. Hun startede som konsulent med speciale i dyrevelfærd, veterinærforhold og miljøret. Siden har hun blandt andet været sekretariatschef, områdedirektør, direktør for landbrugets innovationscenter Seges, og fra 2018 administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

I 2019 var Anne Arhnung en af de bærende kræfter, da Landbrug & Fødevarer lancerede visionen om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050. Den lancering har, ifølge Landbrug & Fødevarer selv, siden været en afgørende platform for fortsat udvikling i den danske landbrugs- og fødevaresektor.

Foruden adm. direktør i Landbrug & Fødevarer er Anne Arhnung også medlem af bestyrelsen i blandt andet Tænketanken Europa, Nyskovfonden, Geus og Danmarks Statistik.

Privat bor 52-årige Anne Arhnung dels i Hellerup og dels på gården nær Viborg med sin mand, landmand og formand for DLG, Niels Dengsø Jensen. Hun er mor til to døtre på 17 og 20 år.

Læs også