Mejeriforeningen henter ny direktør i Arla

Henrik Damholt Jørgensen, der kommer fra et topjob i Arla, overtager i begyndelsen af næste år topposten i mejeriernes brancheorganisation efter Jørgen Hald Christensen, som har valgt at gå på pension

Efter knap 11 år på posten fratræder Jørgen Hald Christensen stillingen som adm. direktør i Mejeriforeningen for at gå på pension. Ny direktør bliver Henrik Damholt Jørgensen, som har været ansat i Arla i 25 år – de seneste 15 år som Vice President for Member Relations i Arla. Det oplyser Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

- Mejeriforeningen repræsenterer en spændende blanding af virksomheder – lige fra den globale mejerikoncern til mellemstore selskaber og de helt små, nicheprægede mejerier. Det giver en god dynamik i branchen, og jeg glæder mig rigtig meget til at stå i spidsen for samarbejdet omkring de mange vigtige dagsordner, som Mejeriforeningen byder ind på: Bæredygtighed, sundhed, smag og madkvalitet for blot at nævne nogle af de mest aktuelle, siger Henrik Damholt Jørgensen.

Dybt kendskab til branchen

Henrik Damholt Jørgensen er 61 år og uddannet cand. scient pol. og har et dybt kendskab til mejeribrug og mælkeproduktion. Han startede sin erhvervsmæssige karriere i Landbrugsministeriet og var derefter i fem år ansat på Mejeriforeningens kontor i Bruxelles, inden han kom til Arla i 1996. Her beskæftigede han sig i første omgang med produktlovgivning og handelsmæssige emner, hvorefter han blev tilknyttet direktion og bestyrelse som sekretær. Siden 2006 har han stået i spidsen for samarbejdet med andelshaverne i Arla Foods Member Relations.

Den nuværende direktør Jørgen Hald Christensen (66 år) har været tilknyttet Mejeriforeningen siden 1987, hvor han blev ansat som fagmedarbejder i afd. for produktlovgivning i Danske Mejeriers Fællesorganisation (som Mejeriforeningen hed dengang). Med årene avancerede han til afdelingsleder og siden afdelingschef, inden han i 2009, i forbindelse med at Mejeriforeningen tilsluttede sig Landbrug & Fødevarer, blev udnævnt til Fødevarechef. To år senere – i maj 2011 – overtog han posten som adm. direktør i Mejeriforeningen og sektor for mejeri i Landbrug & Fødevarer.

Henrik Damholt Jørgensen tiltræder officielt stillingen som adm. direktør for Mejeriforeningen den 1. marts 2022. Men allerede pr. 1. januar vil han være tilknyttet organisationen, hvor han med assistance fra Jørgen Hald Christensen vil blive sat ind i sit nye arbejdsfelt. 

Læs også