bannerPos

Påskønnelse til dygtig landmand

Fra venstre ses formand Christian Jensen, prismodtager Carl Johan Schultz og kæresten Lillian Buus.
15-06-2020 13:15

Prisen for godt landmandskab gik til Carl Johan Schultz på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling. Carl Johan Schultz fik prisen for sin måde at drive virksomheden Vindbylund på og hans forståelse for at bruge sociale medier i kontakten med omverdenen. Han har små 5500 følgere på Facebook.

- Er godt landsmandskab, at man kan køre lige med såmaskinen? Er godt landmandskab at man har revet gårdspladsen hver lørdag eftermiddag? Eller er godt landmandskab, at man har været formand for landboforeningen eller LandboUngdom? Ved dig kan vi sætte kryds ved alle tre ting, sagde formand Christian Jensen, da han overrakte prisen på 5.000 kroner til Carl Johan Schultz og kæresten Lillian Buus. Han fortsatte:

- Vindbylund er en flot drevet virksomhed. Når der er markvandring hos dig, kommer der 400 besøgende. Det er et signal om, at andre gerne vil se, hvad du gør. Hos dig kommer medarbejderne af sig selv. Du forstår at benytte og udnytte mulighederne ved sociale medier. Du fortjener prisen for godt landmandskab. Tillykke med den, sluttede Christian Jensen.

Vindbylund har 16.000 slagtesvin og 1400 ha i omdrift, hvoraf 900 er forpagtet. Derudover driver Carl Johan en maskinstation. Han har tre medarbejdere ansat.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next