bannerPos

To nye hos Agri Nord

Lotte Aalborg.
13-08-2020 13:37

Agri Nord har hyret to nye personer, en planteavlsrådgiver og en lønrådgiver. 

Fra 1. september skal Emil Hagelskjær Dollerup arbejde som planteavlskonsulent i Agri Nord. Han bliver en del af Agri Nords grovfoderteam, og hans primære arbejdsopgaver bliver indenfor grovfoderområdet, blandt andet med udbytteregistrering og bedre udnyttelse af de data, der er knyttet dertil.

Digitalisering i markbruget bliver også ét af arbejdsområderne. Derudover kommer han til at lave mark- og gødningsplaner, tage jordprøver med mere.

Emil Hagelskjær Dollerup, der får kontor i Hobro, er uddannet jordbrugsteknolog fra Erhvervsakademi Aarhus med speciale i kvæg. Han har oprindeligt taget EUX-uddannelsen til landmand.

Samtidig er Lotte Aalborg fra 10. august ansat som lønrådgiver i organisationen. Hendes primære arbejdsopgaver bliver udarbejdelse af løn til Agri Nords kunder.

Lotte Aalborg kommer fra en stilling som bogholder og lønrådgiver ved Knud E i Frederikshavn, og har tidligere lavet løn for Danpo i Aars.

Hun er uddannet revisorassistent ved BDO, det tidligere Revision Nord, i Sæby.
 

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next