Globale mælkepriser stiger 4,1 procent

Priserne på mælkeauktionen Global Dairy Trade peger i den grad op for tiden. 

På den netop afholdte auktion er AMF-indekset således steget med 1,4 procent til en gennemsnitspris på 6.800 US-dollar pr. ton, mens smørindekset er steget med 3,3 procent til en gennemsnitspris på 6.359 US-dollars pr. ton

BMP-indekset er steget med hele 9,7 procent til en gennemsnitspris på 4.009 US-dollar pr. ton, mens cheddar-indekset er steget med 2,4 procent til 5.683 US-dollar pr. ton.

SMP-indekset steg til 2,1 procent til 4.051 US-dollar pr. ton.

WMP-indekset steg 5,8 procent til en gennemsnitspris på 4.324 US-dollar pr. ton. 

LAC-indekset er ikke tilgængeligt, men gennemsnitsprisen er på 1,567 US-dollar pr. ton. 

SWP-indekset er heller tilgængeligt, og det er gennemsnitsprisen heller ikke. 

AgroMarkets: Stigninger på foder er slået igennem

Foderpriserne er stigende, mens selve markedssituationen er i en låst position, lyder det fra AgroMarkets, der forventer, at den fastlåste situation løsner sig, når der ankommer mere korn fra Australien.

Baggrunden er, at der ifølge AgroMarkets stadig er foderfabrikker, som massivt efterspørger foderkorn og er parat til at byde prisen op. 

- Situationen forstærkes af manglede lyst øst for Storebælt til at sælge kornet til foderfabrikkerne, fordi det vil betyde et fradrag på 10 til 15 kroner i forhold til at eksportere det ud af havn på Sjælland, skriver AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

- Situationen er dog lidt i hårdknude lige nu, fordi køberne på eksportmarkederne ikke står i kø for at købe korn i Danmark. Det betyder, at kornet ligger stille øst for Storebælt, mens man i vest venter på korn fra eksempelvis Australien, tilføjer AgroMarkets. 
 

Læs også