EDC Landbrug Poul Erik Bech med treårs fødselsdag: - Vi har vist vores berettigelse fra første dag

Det går rigtig godt for EDC Landbrug Poul Erik Bech, som er en dedikeret landbrugsmæglervirksomhed, der nu kan fejre treårs fødselsdag. Med landbrugschef Frank Poll i spidsen fortsætter de med at vækste og vise sin berettigelse i markedet for landbrugsejendomme, hvor efterspørgslen er stor, og mange gerne vil tage del i strukturudviklingen.

EDC Landbrug Poul Erik Bech blev etableret som nyt, dedikeret forretningsområde for tre år siden. De første år er gået over al forventning, og interessen i markedet fortsætter med at stige.

- Vi har vist vores berettigelse fra første dag. Vi startede for tre år siden uden noget varelager, men med masser af ideer, gå-på-mod, mange kontakter og specialviden om landbrugsejendomme – og så er det selvfølgelig en kæmpe fordel at være en del af Danmarks største mæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech med 75 boligbutikker, 19 erhvervscentre og rigtig mange dygtige ejendomsspecialister som kolleger og samarbejdspartnere, siger landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll.

- Det glædelige er, at det fortsætter med at gå rigtig godt, og at vi vækster hele tiden. Selv om vi får solgt ejendommene rimelig hurtigt, er det lykkedes at få bygget et godt varelager. En væsentlig medvirkende årsag hertil er, at landmændene hører fra naboer og kolleger, at vi er en seriøs samarbejdspartner, som tager sig tid, og som giver kunderne en grundig rådgivning, tilføjer han.

Stærk profil ansat for ét år siden

For ét år siden ansatte EDC Landbrug Poul Erik Bech en stærk kapacitet i Mogens Worre-Jensen. Han er et kendt ansigt i landbruget og har mange års erfaring med landbrug og hesteavl med tidligere stillinger som inspektør for Vallø og direktør for DLM. Han driver ved siden af familieforetagendet Stutteri Worre med avl af varmblodsheste.

- Det har været virkeligt godt at få Mogens med på holdet. Vi har opnået et markant løft i vores faglige profil – især overfor det professionelle landbrugssegment. Vi ser frem imod fortsat udvikling, siger Frank Poll.

Og medarbejdertilvæksten er ikke overstået endnu, påpeger han:

- Det er dejligt, at vi kan fejre vores treårs fødselsdag med en så stor vækst. Som et synligt bevis herpå har vi to spændende stillinger slået op i øjeblikket, hvor vi søger efter en ny landbrugsmægler, samt en landbrugsmægler, der ønsker at blive partner. Vi løser primært opgaver på Sjælland, Lolland-Falster og øerne med udgangspunkt i vores landbrugscenter i Næstved, men vi har også haft enkelte sager på Fyn, og vi har lige formidlet to større land- og skovejedomme i Jylland. Ambitioner om at blive landsdækkende og blive Danmarks største landbrugsmægler er fortsat målet.

Ikke to ens opgaver

Frank Poll har fået landbrug ind med modermælken. Han driver også selv et fritidslandbrug og sidder i tre gårdbestyrelser. Gennem 15 år i Nykredit, blandt andet som landbrugschef, har han opbygget et bredt netværk og en specialiseret landbrugsviden og indsigt i den finansielle sektor. Og spørger man landbrugsmægleren, er det alsidigheden i hverdagen, der driver ham:

- Det er meget forskelligartede opgaver, og ikke to sager er ens, hvilket jeg rigtig godt kan lide ved mit arbejde. Det er alt fra opkøb af naboejendomme og produktionslandbrug, fritidslandbrug, unge landmænd, der ønsker at etablere sig i branchen, vurderingssager fra bankerne, rådgive og gennemføre generationsskifter og selskabsformer, give en »second opinion« på sager og så videre.

Mange købere i markedet

Om det aktuelle marked for landbrugsejendomme siger Frank Poll:

- Der er generelt mange købere i markedet. Der er derfor gode muligheder for at opnå en attraktiv pris, hvis man overvejer at sælge nu. Dertil er det meget positivt, at der er rigtig mange dygtige landmænd i branchen, som tjener penge, og som meget gerne vil tage en aktiv del i strukturudviklingen i landbruget.

- Den største udfordring, som jeg ser det, er, at det er svært for yngre landmænd at låne penge og etablere sig i branchen. Det er ikke nogen ny problematik, men det er en udfordring for udviklingen i branchen. Men som nævnt er der ganske mange købevillige i markedet, og man kan godt mærke på stemningen, at de sidste par år har været rigtig gode for mange landmænd. Derfor forventer vi helt klart, at vi i den nærmeste fremtid fortsætter med at sælge mange landbrugsejendomme.

Læs også