Markant færre britiske svineslagtninger

Den britiske brancheorganisation AHDB forventer, at de britiske slagtninger vil ligge syv procent lavere i 2022 end året før, og for 2023 forventes et yderligere fald på otte procent. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit Markedsnyt for Grisekød.

Det er ikke kun i Tyskland, at antallet af slagtninger er faldet voldsomt. Også den britiske brancheorganisation AHDB melder om et fald i de britiske slagtninger af slagtesvin.

I juli måned var faldet på seks procent, fremgår det af Landbrug & Fødevarers Markedsnyt for Grisekød. Faldet på seks procent gælder såvel i forhold til måneden før og i forhold til samme måned sidste år.

- Faldet i juli måned kommer efter, at slagtningerne i 1. halvår har ligget lidt højere end sidste år, skriver Landbrug & Fødevarer. Organisationen tilføjer, at AHDB forventer, at slagtningerne vil ligge syv procent lavere i 2022 end året før, og for 2023 forventes et yderligere fald på otte procent.

En faldende slagtevægt betyder, at slagtningerne målt i tons forventes at falde med seks procent til 970.000 tons i 2022. For 2023 forventes et yderligere fald på ni procent målt i tons.

Læs også