USA satser mere på Japan

Igennem de seneste fem år har USA’s eksport af fødevarer til Japan været faldende. Det melder det amerikanske landbrugsministerium.

Men nu øjner USA nye muligheder for at øge eksporten af fødevarer til Japan på grund af to faktorer. 

For det første betyder en nyligt indgået handelsaftale mellem de to lande, at de fleste af de toldfordele, som USA’s største konkurrenter gennem årene har aftalt med Japan, nu er elimineret. Nu kan næsten 90 procent af den amerikanske landbrugseksport komme ind i Japan enten toldfrit eller med præferencetoldsatser.

Aftalen, der snart har varet et år, kan nu ifølge landbrugsministeriet betyde, at der kommer ekstra skub i eksporten på grund af japanernes højere og højere ønske om at leve sundhedsbevidste. Befolkningen kræver i højere grad fødevareprodukter, der indeholder ikke-forarbejdede ingredienser, med et minimum af fødevaretilsætningsstoffer og sødestoffer, og her kan de amerikanske producenter og eksportører for alvor levere, lyder analysen fra ministeriet.

Læs også