bannerPos

Styrelse udfører kontroller igen

Foto: Colourbox
20-05-2020 12:13

Landbrugsstyrelsen udfører nu som udgangspunkt alle kontroller igen, efter at de mere eller mindre har været sat på pause de seneste to måneder på grund af coronakrisen.

- Med de nye anbefalinger fra sundhedsmyndighederne kan vi begynde at udføre alle vores kontroller igen – også dem, hvor det kræver, at vi er flere kontrollører ude. Vi tager stadig alle forholdsregler og overholder anbefalingerne. Vi har et efterslæb fra de seneste måneder, men ved at gå i gang nu, forventer vi, at vi kan indhente efterslæbet i den resterende del af året, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Gitte Jensen-Fangel.  

Også Landbrugsstyrelsens jordplanlæggere kan igen komme ud på marken. De kan fremover mødes med lodsejere udendørs og forhandle deltagelse i jordfordelingsprojekter. Lodsejermøder, hvor flere lodsejere mødes med planlæggere, afholdes fortsat ikke.

- Vi er glade for, at vi allerede nu kan tage næste skridt på vej tilbage til en normal tilstand med flere kontroller og møder med lodsejere om jordfordelingsprojekter. Det er helt afgørende for, at vi kan nå at udbetale støtten til tiden, og at vigtige naturprojekter ikke går helt i stå, siger Gitte Jensen-Fangel. 

Normalt udfører Landbrugsstyrelsen hver måned omkring 2.000 kontroller, prøvetagninger eller overvågninger. Landbrugsstyrelsens vurdering er, at omkring 250 sager, hvor det er nødvendigt at være flere kontrollører, lige nu venter på et kontrolbesøg.

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next