bannerPos

Vandmiljøfilm til lægfolk fra Go-Gris

Billede fra filmen.
16-07-2020 09:59

For foden af en hvedemark på Lillerupvej ved Horsens har Go-Gris I/S etableret en lille sø i 2017. Søen ligger helt op til Holdtvadbæk, hvor drænvandet fra hvedemarken normalt løber ud og fører eventuelt overskydende kvælstof og fosfor med sig.

Søen er en såkaldt »intelligent bufferzone« mellem mark og å, som renser drænvandet fra marken for kvælstof og fosfor. Det er en del af et forskningsprojekt, og de første års erfaringer fra flere bufferzoner viser, at de kan reducere kvælstofudvaskningen med 30-35 procent og udvaskningen af fosfor med 45-50 procent, oplyser Martin Mogensen, som står for markdriften af 650 ha hos Go-Gris I/S.

Han glæder sig over, at landbruget på en forholdsvis nem måde kan reducere udvaskningen af næringsstoffer og dermed minimere risikoen for forurening af vandmiljøet. Dermed får landbruget endnu et værktøj til at passe på de næringsstoffer, der er en forudsætning for at kunne dyrke landbrugsjorden intensivt og bæredygtigt på samme tid.

I den forbindelse er der lavet en tre minutter lang film, der henvender sig til lægfolk, og den ligger frit tilgængelig på www.go-gris.dk samt på Go-Gris’ facebookside.

Filmen er produceret i samarbejde med freelancefotograf Claus Haagensen og freelancejournalist Anette Eckholdt med støtte fra Andelsfonden og Landbrugets Kulturfond.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next