Ny staldsæbe med stor vedhæftning

Firmaet Destek har siden maj sidste år lanceret en hel ny form for sæbe til staldvask. DT BioRens Ultra Foam udmærker sig ved en unik evne til at blive siddende som synligt skum på overfladen i op til en time.

Det er ifølge Destek ikke ligegyldigt, hvor lang tid en sæbe hæfter sig på overfladerne. Jo længere tid, den får mulighed for at virke, jo mere effektiv vil den være til at nedbryde fedt, snavs og biofilm, der efterfølgende nemt kan vaskes af.

Dette er særlig relevant, når der også skal desinficeres i forbindelse med tømning af staldafsnit og smittebeskyttelse i holddriften. Jo bedre sæben har gjort forarbejdet, jo mere »tunes« desinfektionsmidlet til at yde optimalt, da rester af fedt, snavs og biofilm ofte modarbejder effekten af desinfektionsmidlet.

Hvis sæben når at tørre ind, bliver biofilm, fedt og snavs ikke fjernet ved nedvaskning og man bør starte forfra med at lægge sæbe ud. Langt de fleste sæber, der bruges til staldvask, har svært ved at hæfte til lodrette glatte overflader og mange kan nikke genkendende til, at almindelig sæbe normalt driver af rør og inventar og samler sig på gulvet efter kort tid. 

Vigtig befugtning

Den primære vaskekraft i staldsæber kommer fra pH-værdien, tensider og overfladeaktive stoffer. Overfladeaktive stoffer hjælper med at fjerne den overfladespænding, der er i vand, så vandet ikke bare danner dråber på overfladen.

Derved opnås en bedre penetrering i overfladen og en bedre befugtning.

Tensider er specielle aflange molekyler, der i den ene ende tiltrækkes af vand og i den anden ende tiltrækkes af fedt og proteiner. Nøjagtigt som en magnet der tiltrækkes af nord og syd. Hvert enkelt tensid-molekyle vil derfor gribe fat i ét fedt-molekyle og ét vand-molekyle, og det er netop denne effekt, der gør, at fedt og snavs kan transporteres væk med skyllevandet. En høj pH-værdi i staldsæben forstærker denne effekt.

En effektiv staldrengøring er derfor kort fortalt afhængig af evnen til penetrering, samt mængden af tensider kontra mængden af fedt, snavs og biofilm. Hertil kommer naturligvis staldsæbens evne til at blive siddende og virke der, hvor der er behov for den.

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs også