- NutriFair samler landbrugets bedste leverandører

Høj faglighed, vidensdeling og netværk er fortsat kernen i den 10. messe i rækken. I år er der også kommet et digitalt lag på, for nu er messen også på mobilen.

På tirsdag den 17. og onsdag den 18. maj går det løs. Endelig.

For efter gentagne corona-betingede udsættelser, kan NutriFair 2022 nu afvikles i de velkendte rammer hos Messe C i Fredericia.

Og selvom messe-terminen er rykket til maj måned, hvor messerne normalt har været afviklet i januar, så er der store forventninger hos arrangørerne i Fredericia.

- NutriFair samler landbrugets bedste leverandører. Vi gør det, vi er så kendte for – nemlig at afvikle en husdyrmesse med høj faglighed, vidensdeling og netværk. Samtidig er der i år så også kommet et digitalt lag på, forklarer Ida Hahn, der for første gang står som projektleder på den store husdyrmesse.

Efterspurgt i branchen

Ida Hahn begyndte sit arbejde hos Messe C som projektkoordinator tilbage i 2019. Allerede året efter slog den 9. messe i rækken besøgsrekord med hele 5.784 gæster.

Siden rekorden i 2020 har corona imidlertid sat en stopper for arrangementet ad flere omgange.

- Vi fik dog under pandemien og nedlukningerne bekræftet, at branchen efterspørger en messe med høj faglighed som NutriFair. Nu er det faktisk fjerde gang, vi prøver at få afviklet jubilæumsmessen, den 10. i rækken. Og denne gang lykkes det, smiler Ida Hahn.

Hun erkender, at enkelte udstillere ikke har kunnet finde plads i kalenderen til at udstille her i maj måned. Men når NutriFair 2023 løber af stablen til januar, har disse udstillere allerede meldt deres ankomst i messehallerne i Fredericia.

- Vi har samlet 252 udstillere til messen i næste uge. Nogle udstillere har i år booket lidt større stande, så arealmæssigt ligger vi på niveau med messen i 2020, hvor der var 274 udstillere, forklarer Ida Hahn.

Messen på mobilen

Projektlederen opfordrer alle til at benytte sig af de digitale værktøjer, som messearrangørerne har udviklet i tæt samarbejde med dagbladet Effektivt Landbrug.

- På vores hjemmeside kan man planlægge sine messebesøg. Og man kan tage messen med sig på sin mobil. Det giver et rigtigt godt overblik lige ved hånden.

- Samtidig filmer vi en lang række af de praksisnære indlæg, der afvikles under NutriFair. Og når man ikke lige at se og høre alle de faglige indlæg, kan man gense dem online efter messen. Det er alt sammen med til at give NutriFair 2022 en ny og ekstra digital dimension, pointerer Ida Hahn.

Varm bioenergi

Hun opfordrer samtidig alle besøgende til at besøge messens bioenergi-del.

Bioenergi har siden 2017 været et vigtigt fokusområde på Nutrifair. Her har et bredt udsnit af virksomheder, der repræsenterer den grønne energibranchen, udstillet og debatteret fremtidens energiforsyning.

Det setup fortsætter, men i år rykker bioenergi-delen også ind på den store NutriFair-scene.

Henved en tredjedel af den danske husdyrgødning går i dag igennem et biogasanlæg. Men potentialet er ifølge fagfolk langt større. Samtidig har krigen i Ukraine blotlagt et ønske om, at vi i Danmark og resten af EU kan frigøre os fra russisk naturgas. Og det gør naturligvis bioenergimessen endnu mere relevant for de mange tusinde husdyrproducenter, som besøger NutriFair.

 

Effektivt Landbrug A/S

Odensevej 29
5550 Langskov