Jernmanden Jeppesen

I næsten ti år har Knud Jeppesen fra Jelling optrådt på den stor scene med indlæg i aviser og debatteret i radio og tv. Altid i rollen som landmandens stemme i debatten. På onsdag klokken 14.30 bliver han interviewet af Effektivt Landbrug på NutriFair-scenen.

Han er en af de mest markante stemmer i landbrugsdebatten i Danmark gennem de seneste små ti år. Og på onsdag kan man stifte nærmere bekendtskab med landmanden bag den skarpe hjerne, den skarpe pen og de kontante meldinger - Knud Jeppesen fra Jelling.

Det sker, når Effektivt Landbrug på NutriFair-scenen fra klokken 14.30-15.30 interviewer den ihærdige landbrugsdebattør, som gennem årene har skrevet talrige debatindlæg i landets aviser, ligesom han har optrådt gentagne gange i radioprogrammer og på tv. Altid på landbrugets side.

- Det begyndte vist nok i 2013, hvor min kone og jeg var på ferie. Og jeg var simpelthen så harm over den behandling, landbruget fik. Så frustrationerne skulle ud. Og lige dér på stranden sad jeg pludselig med ti sider, som jeg endte med at få i en kronik i Politiken.

- Det var, og er, indlysende, at der i debatten om landbruget mangler viden. Vi mødes simpelthen af fordomme og uretfærdigheder. Men jeg synes efterhånden, jeg oplever en stigende respekt. F.eks. er det efterhånden lykkedes at få fakta om de kommunale spildevandsudledninger på bordet. Og de kan ikke tilbagevise den fakta, som jeg lægger frem, siger Knud Jeppesen.

En stemme i landbruget

Han understreger, at han ikke er folkevalgt. Og at han derfor ikke er landbrugets stemme.

- Jeg er en stemme i landbruget. Og jeg blander mig aldrig i andet end landbrugsdebatten, siger debattøren.

Han erkender, at man kan få nogle hug, når man stikker næsen frem.

- Særligt på Facebook, hvor det er utroligt, hvad folk kan finde på at skrive. Ofte aner de intet om det, de udtaler sig om.

- Men jeg tager det ikke så tungt, alt det der skrives på Facebook. Jeg ved, jeg har det faktuelle i orden. Og selvom der går meget tid med arbejdet, er det tiden værd, når tingene flytter sig i landbrugets retning. Det er det, der driver værket, siger landmanden fra Jelling, som man kan stifte nærmere bekendtskab med onsdag eftermiddag på NutriFair-scenen.  

Læs også