Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

Når næste års udgave af NutriFair løber af stabelen, er det fødevareminister Mogens Jensen, der står for den officielle åbning.

Det oplyser arrangørerne. NutriFair 2021 er den 10. udgave af den store landbrugsmesse. Fødevareministeren glæder sig over den udvikling, der har været i landbruget de senere år, og som messer som NutriFair også er udtryk for. 

- Vi er heldige i Danmark, at vi har en sektor, der har appetit til at gøre det på nye måder og blive endnu bedre til deres erhverv. Der er messer som NutriFair et godt bidrag til denne udvikling, siger fødevareministeren.

Men Mogens Jensen har også fokus på, at landbruget har udfordringer. 

- Vi har brug for et landbrug og en husdyrproduktion, der er i konstant udvikling, når vi skal løse de udfordringer, vi står overfor, som for eksempel klimaaftryk og ammoniaktrykket. Det skal ske, uden at vi mister konkurrenceevnen, da det vil betyde, at produktionen flytter et andet sted hen.  Her er messer som NutriFair vigtige fora for at imødekomme udviklingen i fællesskab og diskutere de udfordringer, vi står overfor samt kan få inspiration til løsninger. 

- Har vist sin betydning under coronakrisen

Fødevareministeren understreger, at landbruget har en vigtig rolle at spille, også i det moderne Danmark.  

- Min og regeringens vision er, at vi skal have et stærk landbrug, og Danmark skal blive ved med at være det landbrugsland, det altid har været. Fødevaresektoren har en stor betydning for Danmark, både når det gælder eksport og beskæftigelse i Danmark, siger Mogens Jensen og fortsætter:

- Vi så for nylig vigtigheden af landbrug- og fødevaresektoren under Coronakrisen. Selv da landet var lukket helt ned, producerede landbruget og eksporterede til hele verden. Det viser også, at der er afsætning på de varer vi producerer i Danmark, der er af høj kvalitet med fokus på dyrevelfærd, klimaaftryk og sporbarhed.

Han tilføjer, at han er stolt over den danske fødevareproduktion, specielt i løbet af de seneste måneder. 

- Jeg vil meget gerne rose den indsats landbruget har lagt i coronakrisen. Det har vist, hvor vigtigt landbruget er for Danmark, og at vi har en stærk eksport af danske produkter.

2021-udgaven af NutriFair finder sted den 20. og 21. januar 2021.

Læs også