bannerPos

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
10-07-2020 08:13
Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

Når næste års udgave af NutriFair løber af stabelen, er det fødevareminister Mogens Jensen, der står for den officielle åbning.

Det oplyser arrangørerne. NutriFair 2021 er den 10. udgave af den store landbrugsmesse. Fødevareministeren glæder sig over den udvikling, der har været i landbruget de senere år, og som messer som NutriFair også er udtryk for. 

- Vi er heldige i Danmark, at vi har en sektor, der har appetit til at gøre det på nye måder og blive endnu bedre til deres erhverv. Der er messer som NutriFair et godt bidrag til denne udvikling, siger fødevareministeren.

Men Mogens Jensen har også fokus på, at landbruget har udfordringer. 

- Vi har brug for et landbrug og en husdyrproduktion, der er i konstant udvikling, når vi skal løse de udfordringer, vi står overfor, som for eksempel klimaaftryk og ammoniaktrykket. Det skal ske, uden at vi mister konkurrenceevnen, da det vil betyde, at produktionen flytter et andet sted hen.  Her er messer som NutriFair vigtige fora for at imødekomme udviklingen i fællesskab og diskutere de udfordringer, vi står overfor samt kan få inspiration til løsninger. 

- Har vist sin betydning under coronakrisen

Fødevareministeren understreger, at landbruget har en vigtig rolle at spille, også i det moderne Danmark.  

- Min og regeringens vision er, at vi skal have et stærk landbrug, og Danmark skal blive ved med at være det landbrugsland, det altid har været. Fødevaresektoren har en stor betydning for Danmark, både når det gælder eksport og beskæftigelse i Danmark, siger Mogens Jensen og fortsætter:

- Vi så for nylig vigtigheden af landbrug- og fødevaresektoren under Coronakrisen. Selv da landet var lukket helt ned, producerede landbruget og eksporterede til hele verden. Det viser også, at der er afsætning på de varer vi producerer i Danmark, der er af høj kvalitet med fokus på dyrevelfærd, klimaaftryk og sporbarhed.

Han tilføjer, at han er stolt over den danske fødevareproduktion, specielt i løbet af de seneste måneder. 

- Jeg vil meget gerne rose den indsats landbruget har lagt i coronakrisen. Det har vist, hvor vigtigt landbruget er for Danmark, og at vi har en stærk eksport af danske produkter.

2021-udgaven af NutriFair finder sted den 20. og 21. januar 2021.

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next