Flertal ønsker uvildig minkundersøgelse

Et flertal blandt den danske befolkning efterlyser en uvildig advokatundersøgelse af, om hvorvidt Minkkommissionens kritik af Mette Frederiksen og andre dele af regeringen er tilstrækkelig hård til at kunne bære en retssag.

Det skriver Finans.dk på baggrund af en ny meningsmåling, som er foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten. 55,7 procent af danskerne svarer ja til, at Folketinget skal få udarbejdet en advokatvurdering af, hvorvidt ministre har handlet groft uagtsomt i minksagen, og om de dermed kan straffes for brud på ministeransvarlighedsloven.

På Christiansborg har det røde flertal afsluttet minksagen med næser og »alvorlig kritik« til Mette Frederiksen samt tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Og den nye undersøgelse får ikke Socialdemokratiet til at ændre holdning.

- Minksagen er allerede grundigt belyst af den uafhængige granskningskommission, der slog fast, at statsministeren ikke var vidende om den manglende lovhjemmel, og at hun har talt sandt over for Folketinget, skriver den fungerende politisk ordfører, Jens Joel (S), i en kommentar til Finans.dk.

Læs også