PFAS-frikendelse »en stor sejr« for økologer
Der er forståeligt glæde hos Økologisk Landsforening over de seneste analysetal fra Fødevarestyrelsen, der viser langt lavere forekomster af PFAS i økologiske æg end tidligere.

Louise Køster glæder sig over de mindre forekomster af PFAS i økologiske æg. Foto: Foto: Henrik Hindby Koszyczarek/Økologisk Landsforening
Det virkede, da man fjernede fiskemel fra foderet til økologiske høns for at få mindre forekomster af PFAS i æggene.
Sådan udlægger Økologisk Landsforening dagens nyhed fra Fødevareministeriet, der viser at PFAS-forekomsterne i økologiske æg enten er helt væk eller langt under grænseværdierne. Foreningens forperson Louise Køster glæder sig over de nye tal.
- Det er hjerteblod for økologien at producere rene fødevarer. Derfor er de analyser, Fødevarestyrelsen har lagt frem i dag en stor sejr for os. For da nyheden ramte os i januar, fik vi hurtigt samlet branchen og sikret et stop for brugen af fiskemel som foder, siger hun og fortsætter:
- Det er den handlekraft, der nu lønner sig. Det er den handlekraft, der sikrer, at vi fortsat står med et kvalitetsprodukt, som vi er stolte af at anbefale til alle danskere. siger Louise Køster i en pressemeddelelse.
Økologisk Landsforening glæder sig over, at sagen om PFAS i økologiske æg har fået myndighederne til at lave flere screeninger for PFAS i fødevarer, og at den har skabt fornyet fokus på behovet for et opgør med kemikalier, giftstoffer og syntetiske pesticider i vores fødevarer.
Økologisk Landsforening støtter desuden forslaget om et nationalt forbud mod PFAS i forbrugerprodukter, der blev førstebehandlet i Folketinget i sidste uge.