Økologikongres 2023 har fokus på drivkraften i økologien

Med »Drivkraft til nye løsninger« som tema er der lagt op til en økologikongres i udviklingens og innovationens tegn. Nu er program og tilmelding klar for de to dage med Økologikongres, der finder sted den 21.-22. november 2023 på Vingsted Hotel- og Konferencecenter ved Vejle.

Fra seneste Økologikongres, hvor cirka 700 deltog i løbet af kongressens to dage. Arkivfoto: Henriette Lemvig Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionens bestyrelse i Landbrug & Fødevarer og her i selskab med sin hustru Kirsten Rasmussen, opfordrer til, at så mange som muligt deltager. Arkivfoto: Henriette Lemvig Innovationscenter for Økologisk Landbrug med direktør Kirsten Holst Sørensen i front, står bag årets økologikongres sammen med Landbrug & Fødevarers sektor for Økologi og Økologisk Landsforening og i tæt samarbejde med Icrofs og Foreningen for Biodynamisk Jordbrug. Arkivfoto: Camilla Bønløkke Louise Køster. Foto:  Henrik Hindby Koszyczarek

Arrangørerne bag Økologikongres har den seneste tid arbejdet på højtryk med at få programmet på plads, skriver arrangørerne

- Temaet i år sætter fokus på, hvordan vi bevarer drivkraften i økologien, så vi fortsat kan skabe nye løsninger, der kan udvikle landbruget både bæredygtigt og økonomisk ud fra de udfordringer, vi står over for – og med afsæt i de økologiske principper, forklarer Kirsten Holst Sørensen, der er direktør hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Innovationscenteret står bag årets økologikongres sammen med Landbrug & Fødevarers sektor for Økologi og Økologisk Landsforening og i tæt samarbejde med Icrofs og Foreningen for Biodynamisk Jordbrug.

Økologikongressen finder sted hvert andet år og er for økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra følgeerhverv og foodservice – kort sagt for alle, der interesserer sig for økologi.

I 2021 deltog over 700 mennesker i de to dages program.

Innovation på tværs

Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionens bestyrelse i Landbrug & Fødevarer, opfordrer til, at så mange som muligt deltager.

- Når man arbejder og nørder med økologi – som vi efterhånden er mange, der gør – så er Økologikongressen en fantastisk mulighed for at blive fagligt opdateret. Her kommer gode, faglige oplæg, mange andre økologer at nørde med, og så er der også en masse udstillere, man kan få viden og inspiration med hjem fra. Det bliver et par spændende dage med et rigtigt godt miljø til faglig udvikling, siger han.

Når man arbejder og nørder med økologi – som vi efterhånden er mange, der gør – så er Økologikongressen en fantastisk mulighed for at blive fagligt opdateret

Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionens bestyrelse i Landbrug & Fødevarer

Og netop udviklingen er afgørende at følge, mener Hans Erik Jørgensen.

- Økologien er i en tid, hvor det er særligt vigtigt, at vi forstår og følger udviklingen med klima, biodiversitet og mere grønne spisevaner på dagsordenen. Det er afgørende, at økologi er med i forreste række, i takt med at forbrugerne og verden forandrer sig. Derfor er kongressen højaktuel.

Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening, er enig:

Hun glæder sig til et stærkt, fagligt program.

- Vi er blevet endnu stærkere til at innovere på tværs af sektoren, og i Vingsted samler vi alle kræfter for at blive klogere på de næste skridt. Det glæder jeg mig helt vildt til at blive en del af, og jeg håber, at alle i produktionen også tager de unge medarbejdere og eleverne med til kongressen, fordi de er afgørende for det landbrug, vi skaber for fremtiden, lyder opfordringen fra Louise Køster.

Man kan se det fulde program og tilmelde sig til kongressen på www.okologi-kongres.dk

Læs også