bannerPos

Deltagerrekord til økologikongres

20-11-2019 08:44
Over 1000 økologer og økologi-interesserede mødes i dag til økologi-kongres 2019 i Vejle. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen. Klima er omdrejningspunktet.

 Klimaet er på alles læber og det er vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin andel af opgaven. Derfor er blandt andet klimaet omdrejningspunktet de næste to dage i Vejle til årets økologikongres, hvor der bliver diskuteret, hvordan det økologiske landbrug kan være innovative, så de kan udvikle sig til at blive dygtigere.

 - Vi har alle et ansvar for at producere endnu mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden. Men i vores iver for at levere på klima og bæredygtighed, må vi ikke glemme de økologiske værdier i svinget. Det er vigtigt, at vi også her er innovative og hele tiden udvikler vores landbrug med økologiens værdier for øje, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Kongressen er for alle økologer - nye, såvel som erfarne økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra Foodservice-sektoren. Alle skal være med til at løfte økologien ind i fremtiden.

- Det er en spændende tid i den økologiske verden. Vi skal levere på klimaløsninger, bæredygtighed og skabe mere natur i landbruget. Det er vi klar til. De næste par dage kommer til at syde af energi og vilje til at gøre en forskel blandt økologer og økologi-interessede, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Kongressen byder på 58 spændende møder, hvor rådgivere, forskere, landmænd og andre eksperter formidler den nyeste viden inden for alle produktionsgrene. Der bliver set på tendenser og muligheder og debatterer, hvordan vi sikrer en bæredygtig og klimabevidst økologisk fødevareproduktion. Kongressen er arrangeret af ICROFS, SEGES, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Effektivt Landbrug er til stede og kommer med reportage derfra i torsdagens udgave.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next