bannerPos

Deltagerrekord til økologikongres

20-11-2019 08:44

Over 1000 økologer og økologi-interesserede mødes i dag til økologi-kongres 2019 i Vejle. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen. Klima er omdrejningspunktet.

 Klimaet er på alles læber og det er vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin andel af opgaven. Derfor er blandt andet klimaet omdrejningspunktet de næste to dage i Vejle til årets økologikongres, hvor der bliver diskuteret, hvordan det økologiske landbrug kan være innovative, så de kan udvikle sig til at blive dygtigere.

 - Vi har alle et ansvar for at producere endnu mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden. Men i vores iver for at levere på klima og bæredygtighed, må vi ikke glemme de økologiske værdier i svinget. Det er vigtigt, at vi også her er innovative og hele tiden udvikler vores landbrug med økologiens værdier for øje, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Kongressen er for alle økologer - nye, såvel som erfarne økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra Foodservice-sektoren. Alle skal være med til at løfte økologien ind i fremtiden.

- Det er en spændende tid i den økologiske verden. Vi skal levere på klimaløsninger, bæredygtighed og skabe mere natur i landbruget. Det er vi klar til. De næste par dage kommer til at syde af energi og vilje til at gøre en forskel blandt økologer og økologi-interessede, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Kongressen byder på 58 spændende møder, hvor rådgivere, forskere, landmænd og andre eksperter formidler den nyeste viden inden for alle produktionsgrene. Der bliver set på tendenser og muligheder og debatterer, hvordan vi sikrer en bæredygtig og klimabevidst økologisk fødevareproduktion. Kongressen er arrangeret af ICROFS, SEGES, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Effektivt Landbrug er til stede og kommer med reportage derfra i torsdagens udgave.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next