Deltagerrekord til økologikongres

Over 1000 økologer og økologi-interesserede mødes i dag til økologi-kongres 2019 i Vejle. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen. Klima er omdrejningspunktet.

 Klimaet er på alles læber og det er vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin andel af opgaven. Derfor er blandt andet klimaet omdrejningspunktet de næste to dage i Vejle til årets økologikongres, hvor der bliver diskuteret, hvordan det økologiske landbrug kan være innovative, så de kan udvikle sig til at blive dygtigere.

 - Vi har alle et ansvar for at producere endnu mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden. Men i vores iver for at levere på klima og bæredygtighed, må vi ikke glemme de økologiske værdier i svinget. Det er vigtigt, at vi også her er innovative og hele tiden udvikler vores landbrug med økologiens værdier for øje, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Kongressen er for alle økologer - nye, såvel som erfarne økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra Foodservice-sektoren. Alle skal være med til at løfte økologien ind i fremtiden.

- Det er en spændende tid i den økologiske verden. Vi skal levere på klimaløsninger, bæredygtighed og skabe mere natur i landbruget. Det er vi klar til. De næste par dage kommer til at syde af energi og vilje til at gøre en forskel blandt økologer og økologi-interessede, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Kongressen byder på 58 spændende møder, hvor rådgivere, forskere, landmænd og andre eksperter formidler den nyeste viden inden for alle produktionsgrene. Der bliver set på tendenser og muligheder og debatterer, hvordan vi sikrer en bæredygtig og klimabevidst økologisk fødevareproduktion. Kongressen er arrangeret af ICROFS, SEGES, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Effektivt Landbrug er til stede og kommer med reportage derfra i torsdagens udgave.

Læs også