bannerPos

Ny europæisk økologiforordning forventes udskudt et år

Det kommer til at trække ud, før de nye økologiforordninger fra EU-Kommissionen får betydning for danske økologiske landmænd, lyder det fra Landbrugsstyrelsen. Foto: Henning K. Andersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-10-2020 15:06
Med den nye økologiforordning følger en række ændringer for økologer. Forordningen forventes først at gælde fra 1. januar 2022. Det betyder, at de nuværende regler gælder yderligere ét år.

EU-Kommissionen har de seneste år arbejdet på at vedtage en ny økologiforordning, som indeholder de regler, som skal gælde for den økologiske produktion i EU fremover. 

Forordningen skulle oprindeligt træde i kraft 1. januar 2021, men EU-Kommissionen arbejder i øjeblikket på at udsætte den nye forordning, så den først træder i kraft 1. januar 2022. Dermed får medlemslandene længere tid til at indstille sig på de nye regler og de økologiske producenter får en længere periode til at forberede sig, skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse.

Alle datoer der følger af den nye forordning, for eksempel længde på overgangsordninger og lignende, forventes også forlænget et år. 

Den endelig beslutning om udskydelsen bliver sandsynligvis truffet i november 2020. Det forventes, at Europarådet og Europa-Parlamentet støtter udskydelsen.

Nuværende økologiregler gælder fortsat 

Udskydelsen betyder, at alle de nuværende økologiregler fortsat gælder frem til 1. januar 2022. Undtagelser, der efter planen skulle udløbe 1. januar 2021, forventes ligeledes forlænget frem til 2022. 

Udestående økologiregler bliver konkrete i foråret 2021 

En stor del af den nye økologiforordning er allerede vedtaget, og indholdet i de vedtagne regler kan ikke ændres, selvom forordningen udskydes. 

Der udestår stadig en del supplerende regler, og Kommissionen forventer, at alle de supplerende regler i givet fald vil være på plads og kan offentliggøres i marts / eller pril 2021. 

- Landbrugsstyrelsen informerer løbende om væsentlige ændringer og nye regler via vores hjemmeside. Når vi opdaterer hjemmesiden med nyt om de nye økologiregler, kan du få besked direkte i din mail indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

henning@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 20 96 66

 

 

 

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next