Økologi skal på skoleskemaet

Nyt undervisningsmateriale om økologi giver grundskolens yngste elever indblik i den økologiske produktionsform.

Hvad betyder det røde Ø-mærke? Og hvilken produktionsform gemmer der sig bag mærket? Det formidler et nyt undervisningsmateriale fra Landbrug & Fødevarer til børn på 1.- 3. klassetrin.

Materialet består af læs-let bøgerne 'Klara og Elias ser på økologi' og 'Mogens Måge på eventyr i økologien'. Til 'Økologiens ABC' hører også vendespillet 'Huske-øko', elevopgaver, lærervejledning samt en film, der viser, hvordan de økologiske husdyr lever.

Økologiens ABC

'Klara og Elias ser på økologi' følger søskendeparret Klara og Elias, der tager rundt på landet og besøger forskellige økologiske bedrifter med forskellige produktioner. Gennem fotos og dialog mellem børnene og de økologiske landmænd formidler bogen de grundlæggende regler inden for økologisk produktion.

I 'Mogens Måge på eventyr i økologien' følger børnene Mogens Måge, der i sin jagt på orme og insekter på landmandens marker møder de forskellige økologiske produktionsdyr og betragter og kommenterer på deres leveforhold.

- Undervisningsmaterialet skal bringe økologien ned i børnehøjde, så lærere i grundskolen i fagene dansk og natur/teknologi har mulighed for at sætte økologi på skoleskemaet og formidle til de 7 til 9-årige børn, hvad der ligger bag det røde Ø-mærke, som børnene møder i butikkerne og på forskellige fødevarer, siger Hanne Børsch,  der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarers Økologiafdeling.
 

Stor interesse for økologi på skolerne

Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste oplever en stor interesse for undervisningsmaterialer om økologi, når man på diverse skolemesser er i dialog med lærerne om bøger, der kan lære eleverne om moderne landbrugs- og fødevareproduktion.

- Lærerne efterspørger ofte bøger om økologi. Med 'Økologiens ABC' til de mindste kan vi nu tilbyde undervisningsmaterialer til alle klassetrin i grundskolen, siger Ida Binderup, der er ansvarlig for Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste.

Bestil 'Økologiens ABC'

Materialerne til 'Økologiens ABC' er samlet i en kasse med et klassesæt. Hver kasse består af 28 eksemplarer af bøgerne 'Klara og Elias ser på økologi' og 'Mogens Måge på eventyr i økologien' sammen med fem sæt vendespil.

Materialerne kan bestilles på www.skole.lf.dk, hvor lærervejledning, elevopgaver og film også kan downloades via https://skole.lf.dk/find-materialer/products/oekologiens-abc

Bøgerne kan købes som enkelthæfter til 5 kr. pr stk. + moms, mens klassesættet koster 112 kr. + moms. Booker læreren et gårdbesøg for sin 1.-3. klasse hos en økologisk landmand via skole.lf.dk, er klassesættet gratis.
 

Læs også