bannerPos

Også skuffelse hos Økologisk Landsforening

Det er bekymrende, at Landbrugsstyrelsen overskrider tidsfristen for udbetaling af økologisk arealstøtte, siger Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitisk chef hos Økologisk Landsforening.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-06-2020 08:36
Ligesom Økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer, er der også utilfredshed hos Økologisk Landsforening med Landbrugsstyrelsen manglende udbetalinger af blandt andet økologisk arealtilskud.

Torsdag meldte Landbrugsstyrelsen, at man på grund af blandt andet it-problemer ikke får udbetalt alle de penge, som ansøgere af tilskud til økologiske arealer havde sat næsen op efter inden 1. juli.  Det er således kun 87 procent af de ansøgte midler, der er kommet til udbetaling i skrivende stund.

Ovenpå udmeldingen fra styrelsen vil Landbrug & Fødevarer have fødevareminister Mogens Jensen til at gå ind i sagen med straksbetalinger i sagen, som man er dybt skuffet over behandlingen af.

Lignende toner lyder fra Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitisk chef hos Økologisk Landsforening.

- Vi er meget skuffede. Det er et tilbagevendende problem, og i april svarede ministeren os, efter at vi havde henvendt os for at få aktiveret en forskudsudbetaling, at alle tilskud ville være udbetalt senest 30. juni, siger hun i en udtalelse. 
Ifølge EU-reglerne skal alle midler udbetales i perioden fra 1. december til 30. juni, og den frister bliver altså nu overskredet, og det bekymrer også Sybille Kyed. 

- Ud over  at det belaster de landmænd, der ikke har modtaget deres betaling endnu meget hårdt, så er vi også bekymret for, hvad det får af konsekvenser i det hele taget i forhold til at sikre midler til økologi og naturpleje, siger Sybille Kyed.

Landbrugsstyrelsen har undskyldt tingenes tilstand. Der er udsigt til, at de resterende penge kommer til udbetaling inden udgangen af 2020, skriver styrelsen. 

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next