Også skuffelse hos Økologisk Landsforening

Ligesom Økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer, er der også utilfredshed hos Økologisk Landsforening med Landbrugsstyrelsen manglende udbetalinger af blandt andet økologisk arealtilskud.

Torsdag meldte Landbrugsstyrelsen, at man på grund af blandt andet it-problemer ikke får udbetalt alle de penge, som ansøgere af tilskud til økologiske arealer havde sat næsen op efter inden 1. juli.  Det er således kun 87 procent af de ansøgte midler, der er kommet til udbetaling i skrivende stund.

Ovenpå udmeldingen fra styrelsen vil Landbrug & Fødevarer have fødevareminister Mogens Jensen til at gå ind i sagen med straksbetalinger i sagen, som man er dybt skuffet over behandlingen af.

Lignende toner lyder fra Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitisk chef hos Økologisk Landsforening.

- Vi er meget skuffede. Det er et tilbagevendende problem, og i april svarede ministeren os, efter at vi havde henvendt os for at få aktiveret en forskudsudbetaling, at alle tilskud ville være udbetalt senest 30. juni, siger hun i en udtalelse. 
Ifølge EU-reglerne skal alle midler udbetales i perioden fra 1. december til 30. juni, og den frister bliver altså nu overskredet, og det bekymrer også Sybille Kyed. 

- Ud over  at det belaster de landmænd, der ikke har modtaget deres betaling endnu meget hårdt, så er vi også bekymret for, hvad det får af konsekvenser i det hele taget i forhold til at sikre midler til økologi og naturpleje, siger Sybille Kyed.

Landbrugsstyrelsen har undskyldt tingenes tilstand. Der er udsigt til, at de resterende penge kommer til udbetaling inden udgangen af 2020, skriver styrelsen. 

Læs også