Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

REGNSKAB Arla offentliggjorde for nylig koncernens regnskab for første halvdel af 2020, og det viser, at koncernens samlede omsætning steg med 2,8 procent til 5,4 milliarder euro (knap 40,2 milliarder danske kroner) sammenlignet med 5,2 milliarder euro (knap 38,7 milliarder danske kroner) i første halvdel af 2019, primært drevet af en meget stærk vækst i salget af strategiske brands på tværs af markeder. 

Det skriver mejerikoncernen, der samtidig øgede lønsomheden og opnåede en nettoresultatandel på 3 procent af omsætningen sammenlignet med 2,3 procent i samme periode året før.

- Det første halvår af 2020 har i sandhed været en særdeles usædvanlig tid, og jeg er meget stolt af vores medarbejdere, vores andelshavere og vores resultater. Covid-19-krisen er den alvorligste krise, jeg har oplevet som CEO i Arla, og ligesom mange andre fødevarevirksomheder har vi meget hurtigt skulle omstille vores produktion til at imødekomme markant ændrede spisevaner hos forbrugerne, efterhånden som de enkelte lande lukkede ned, siger Peder Tuborgh, der er administrerende direktør i Arla.

Sparede mere end forventet 

Trods corona-krisen leverede Arlas transformations- og effektivitetsprogram Calcium større omkostnings-besparelser end forventet – 69 millioner euro (cirka 513,5 millioner kroner). Omkostningsbesparelserne skyldes hovedsageligt lavere indirekte omkostninger og optimeringer af forsyningskæden.

Usikkerheden omkring varigheden og omfanget af de økonomiske og markedsmæssige konsekvenser af Covid-19-krisen forventes at fortsætte i anden halvdel af 2020. Arla vil fortsat fokusere på at styre virksomheden sikkert gennem krisen, den kommende deadline for Brexit-forhandlingerne og den forestående globale recession, fortæller Peder Tuborgh.

- På kort sigt ser vi to meget alvorlige og uforudsigelige risici for anden halvdel af 2020. Den ene er Covid-19-krisen, som langt fra er slut. Derudover har vi de potentielle negative konsekvenser af Brexit-forhandlingerne, siger han.

db

Læs også

Arla falder på international top 20-rangliste over største mejeriselskaber