Undgå frustrationer: Hjælp udenlandske medarbejdere med skatten

Rådgivere anbefaler landmænd og andre ledere med udenlandske medarbejdere at give dem en hånd med at forstå og få rettet årsopgørelsen fra Skat. Man kan rette i den seneste årsopgørelse frem til den 1. maj.

- I mange tilfælde er den udenlandske medarbejders skat enkel at få styr på, og det kan gøre meget for tilliden mellem medarbejderne og landmanden, hvis landmanden er villig til at hjælpe de udenlandske medarbejdere, siger Lisbeth Frederiksen, der er løn- og HR-rådgiver i Velas.

- Fordi de udenlandske medarbejdere som regel ikke kender til det danske skattesystem, tror de ofte, at det er arbejdsgiveren, som snyder dem, når de skal betale penge tilbage i skat, fortsætter hun. 

Derfor opfordrer hun til, at man som landmand fortæller sine ansatte, hvornår forskuds- og årsopgørelsen kommer, samt at de kan søge rådgivning, da der er hjælp at hente til de udenlandske medarbejdere.

Fradrag, der især kan være relevante at se nærmere på, er befordringsfradraget, også kendt som kørselsfradraget, rejsefradrag for midlertidigt ansatte og uddannelsesfradraget for de ukrainske medarbejdere, der faldt bort den 1. januar. 

Fristen for at rette i årsopgørelsen for 2022 er 1. maj. 

Læs også