Bæredygtig proteinproduktion kan give dyrere foder
I et nyt udspil om bioøkonomi lægger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) op til, at en tredjedel af det danske forbrug af protein skal komme fra bæredygtige kilder. Men det bliver svært, uden at prisen på foderet stiger, mener man hos Vestjyllands Andel.

I fremtiden skal proteiner ikke kun komme fra sojaskrå, men også en lang række andre steder i fødekæden. Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet
Der er brug for nye proteinkilder, hvis man skal klare udfordringen med at brødføde verdens befolkning. Og der er nye politiske tiltag på vej, efter at Det nationale Bioøkonomipanel er kommet med 15 anbefalinger til, hvordan man kan sætte gang i produktionen af bæredygtigt protein.
Panelet forudser, at man i løbet af en overskuelig fremtid vil kunne erstatte op mod en tredjedel af de importerede proteiner, der især anvendes til foder, me
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her