Danske bankers solvens er blandt de højeste i Europa

Bankerne herhjemme lægger fortsat flere penge på kistebunden, der nu bugner med mere end 350 milliarder kroner.

Kapitalen i de største bank- og realkreditselskaber stiger fortsat og har nu rundet 350 milliarder kroner. Især andelen af egentlig kernekapital, som er den kapital med den højeste kvalitet, er vokset over de seneste par år.

Det viser en ny analyse af bank- og realkreditkoncernernes årsregnskaber foretaget af interesseorganisationen Finans Danmark.

- Både i kroner og i procent kan vi se, at sektoren polstrer sig og opbygger stadig mere kapital. Danske bankers solvens er blandt de højeste i Europa. Samlet set betyder det, at sektoren i dag er betydeligt mere modstandsdygtig over for dårlige tider, end det var tilfældet i årene op til krisen, siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

 

Udbetaler milliard-udbytter

Opbygningen af kapital sker samtidig med, at der udbetales milliard-udbytter til aktionærerne.

- Det står i kontrast til årene under finanskrisen, hvor aktionærerne måtte holde for og derfor ikke fik udbytte af deres investering, lyder det fra interesseorganisationen.

- Det er positivt, at sektoren nu er i stand til både at opbygge kapital og samtidig give aktionærerne noget af deres investering tilbage. Bankernes ejere forventer naturligvis en forretning af de penge, de har skudt ind i banken – en forrentning, der skal matche andre brancher. Det gjorde den ikke i årene efter krisen, siger Ulrik Nødgaard.

Læs også