Hvis du gerne vil invitere dine ansatte og måske også deres ægtefæller ud til en julefrokost med spisning og live-musik og eventuelt efterfølgende overnatning, er der fradrag for udgiften som en personaleudgift. Når du selv deltager til julefrokosten, er der også fradrag at hente. Det skriver Seges på landbrugsinfo.dk, hvor den gennemgår de forskellige skattemuligheder, du har som virksomhedsejer i den søde juletid.

Som arbejdsgiver har du også fradrag for udgifter til en julefrokost, der vedrører ulønnede medhjælpere. Men der er ikke fradrag for en udgift til julefrokost for en ejer uden ansatte. Hvis der deltager samarbejdspartnere i julefrokosten, gælder de som repræsentation, hvor der kun er fradrag for 25 procent af udgifterne, skriver Seges.

For de ansatte er der tale om et skattefrit personalegode, når arrangementet har et rimeligt omfang og varighed.

 

Fradrag af momsen

Når det kommer til moms, kan der foretages fradrag for 25 procent af momsen af udgifterne til bespisning i momsregnskabet, hvis julefrokosten holdes på en restaurant, et hotel eller andet. Det gælder også for arbejdsgiveren og dennes ægtefælle. Derimod kan der ikke trækkes moms fra, hvis julefrokosten afholdes i virksomhedens egne lokaler.

Momsen af udgifter til musik og underholdning kan ikke fratrækkes i momsregnskabet. I det omfang der ikke er fradrag for momsen i momsregnskabet, indgår momsbeløbet i den udgift, som arbejdsgiveren skattemæssigt har fradrag for, forlyder det på landbrugsinfo.dk.

 

Træk gaverne fra

Udgiften til virksomhedens julegaver er en personaleudgift, der kan trækkes fra i skatteregnskabet.

En arbejdsgiver kan give ansatte en gave for op til 1.200 kroner i 2019, uden af den ansatte skal beskattes af gavernes værdi. Hvis værdien er mere, skal den ansatte beskattes af hele beløbet. Her tælles nemlig alle gaver med, som den ansatte har fået i løbet af året. Julegaven er kun skattefri, hvis det er en tingsgave. En ansat skal altså altid betale skat af gaver i form af kontanter og gavekort, der kan byttes til kontanter.

Der er også en særlig »800-kroner-regel«, gør Seges opmærksom på. For hvis en julegave har en værdi på højst 800 kroner, skal den ansatte ikke beskattes af julegavens værdi, selvom den ansatte i løbet af året har fået gaver for mere end de 1.200 kroner i alt. Dermed er det kun øvrige gaver i løbet af året, som den ansatte skal beskattes for.

Momsen af udgifter til julegaver til virksomhedens ansatte kan ikke fratrækkes i momsregnskabet. Men arbejdsgiveren har skattemæssigt fradrag også for momsudgiften.

dbj

Finans