Alle tre koncepter har nu en plads i Frilands bestyrelse

Vedtægterne i Friland er nu ændret, så alle tre koncepter er repræsenteret i bestyrelsen fremadrettet.

Bestyrelsen i Friland har vedtaget at ændre i vedtægterne, så alle tre koncepter – økologisk gris, økologisk kreaturer og Frilandsgris – er repræsenteret i bestyrelsen fremadrettet. Det betyder, at de tre koncepter er forlods tildelt en plads i bestyrelsen, mens de øvrige tre pladser fordeles efter omsætning. Det sker efter den D’Hondtske-metode.

Tilpasningen af vedtægterne har været vigtigt for Frilands bestyrelse, fortæller formand Peter Fallesen Ravn. På den måde sikres, at alle tre koncepter har en stemme i bestyrelsen, selvom økologien fylder meget.

- I bestyrelsen har vi været helt enige om, at det er vigtigt, at konceptet Frilandsgris er repræsenteret i bestyrelsen. På den måde er vi helt tæt på konceptet og gruppen af producenter bag konceptet. Samtidig er jeg også glad for, at det er en beslutning, som hele bestyrelsen har bakket op om. Jeg mener, at det sender et signal om, at det er et koncept, vi prioriterer højt, siger han.

Bo Bejer, der er valgt af gruppen af Frilandsgris-producenter, ser også med tilfredshed på ændringen af Frilands vedtægter

- Det er rigtigt dejligt, at det er en enig bestyrelse, der kan se ideen i at ændre vedtægterne. Det er jeg utroligt glad for. Beslutningen viser, at vi er medbestemmende, og at Frilands bestyrelse gerne vil konceptet, ligesom at bestyrelsen gerne vil have en variationen af koncepter. Det er et godt og stærkt signal, at man vil fastholde konceptet. Godt nok er vi ikke så stor en gruppe af producenter, men vi vil fortsat have en stemme i bestyrelsen, så vi kan videreudvikle konceptet sammen, siger Bo Bejer, der selv driver en produktion af Frilandsgris ved Løgumkloster.

Læs også