Overgaard etablerer avanceret kornanlæg ved Nakskov

Fra høsten 2019 kan Overgaards kunder på Vestlolland levere korn på et nybygget anlæg ved Nakskov med kapacitet til foreløbigt 24.000 tons.

Overgaard Gods A/S styrker sin tilstedeværelse på Lolland-Falster, idet der nu etableres et hypermoderne anlæg til modtagelse og opbevaring af korn på Saunsøgård syd for Nakskov.

Her er man gået i gang med at nedrive nogle ældre, utidssvarende bygninger, inden byggeriet af det nye anlæg sættes i gang som et barmarksprojekt.

Der opføres to moderne kornhaller, hver med plads til 12.000 tons korn. 

Desuden etableres der et udendørs gennemløbstørreri med kapacitet til at tørre 60 tons korn fire procent ned i timen - plus et tilhørende modtage-påslag med plads til 70 tons korn med en buffer-silo på 600 tons.

Gode til- og frakørselsforhold

Anlægget udstyres med den nyeste teknologi, og hele området forsynes med fast belægning. Herved sikres gode til- og frakørselsforhold med rigelig opmarchplads til traktorer med vogne eller ni lastbiler ad gangen.

- Vi glæder os til at kunne betjene vore kunder på Vestlolland på vores nybyggede anlæg på Saunsøgård, som vil stå klar til høsten 2019. Vestlolland er et vigtigt område for os med et stort potentiale, siger salgskonsulent Rasmus Tanciula fra Overgaard.

Det er Rudbjerggaard & Fredsholm Godser, der står for byggeriet af det nye anlæg, som Overgaard lejer sig ind på.

Tæt på Nakskov Industrihavn

- Efter, at jeg overtog ejendommen for nogle år siden, har vi undersøgt forskellige anvendelsesmuligheder og driftspotentialer for stedet. Det ligger i et agroindustrielt område kun én km syd for Nakskov Industrihavn. Derfor var det et oplagt valg at etablere samarbejde med Overgaard, som samtidig ønskede at styrke deres tilstedeværelse i området, siger ejeren af Saunsøgård, godsejer Carl-Johan von Rosen.

- Kornanlæggets placering danner grobund for fine udskibningsmuligheder tæt på. Lokalplanen for området giver i øvrigt mulighed for, at der kan udvides med yderligere tre kornhaller på samme størrelse plus tre amerikanersiloer på sigt, fortæller Carl-Johan von Rosen.

Han understreger samtidig, at et projekt som dette tegner et større potentiale for området, end hvad der tidligere har løftet agroindustrien på Lolland-Falster.

Funktionelt og strømlinet anlæg

- Det passer fint ind i vores vision om at være enkle og effektive, at vi her kommer til at betjene vore kunder med et meget funktionelt og strømlinet kornanlæg, hvor der vil blive god plads til at modtage både lastbiler og traktorer med vogne, supplerer Rasmus Tanciula fra Overgaard. 

- I øvrigt accepterer vi op til to procent urenheder i foderkorn, og vore kunder skal ikke betale for kornanalyser, fortæller han.

- I høst bliver der fuld bemanding på kornanlægget på Saunsøgård. Og i lighed med vore øvrige kornmodtagelser vil der også her blive tale om fleksible åbningstider, der tilpasses landmændenes behov i den ofte hektiske høstperiode, lyder det fra Rasmus Tanciula.

Den praktisk ansvarlige for det nye kornanlæg bliver driftsleder ved Rudbjerggaard & Fredsholm Godser, Carsten Hansen.

Læs også