Rug tæller på bundlinjen

Peter Andersen i Måstrup i det nordlige Vendsyssel ser økonomiske fordele i at dyrke rug, og for ham er sorten Helltop samtidig et godt valg til svinefodring.

- Helltop har en væsentlig anderledes genetik end andre rugsorter, og det spiller ind på sygdomsresistens, vinterfasthed og stråstyrke. Desuden har sorten et stort bladarealindeks og dermed god konkurrenceevne overfor ukrudt og i sidste ende et højt udbytte, siger plantechef Thomas Ory Nielsen, Hedegaard (t.v.), der her ses sammen med gårdejer Peter Andersen. Helltop har en god stråstyrke – Helltop ses til venstre. Kombinationen af stor strådiameter og lav strålænge giver den høje stråstyrke i Helltop.

Gårdejer Peter Andersen i Vendsyssel kan godt lide tanken om at komme lidt tilbage til de gode gamle dyder i planteavlen, og han har fokus på lave dyrkningsomkostninger i forhold til både gødning og planteværn.

- Af disse årsager har jeg vinterrug med i sædskiftet, og det vil jeg fremover have i endnu højere grad. Afgrøden passer fint til min bedrift og til den måde, jeg gerne vil udføre håndværket i marken p

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også