bannerPos

Samler erfaring med præcisionslandbrug i praksis

Planteavler Ole Christiansen (tv) er med i de erfargrupper omkring præcisionslandbrug, som planteavlsrådgiver Lars Albrecht (th) har etableret under Miljøstyrelsens Partnerskab for Præcisionslandbrug. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
08-09-2020 21:00
Ole Christiansen er teknisk specialist i udstyr til GPS og præcisionsteknik. Nu prøver han det også i praksis på sin ejendom og i erfagruppe med andre præcisions-planteavlere.

Ole Christiansen driver godt 200 hektar på sin ejendom ved Gadstrup syd for Roskilde med engrapgræs, alm. rajgræs samt vinterhvede, vårbyg og havre.

- Vi har netop overstået den nemmeste høst, som jeg kan huske, med tre ugers sol og tørvejr. Udbytterne har ligget fra middel til lidt over middel, fortæller han.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next