bannerPos

Tilbud lige nu:: Spar en tredjedel af udgiften til roefrø

Henrik Møller (tv) i SesvanderHaves demomark på Lolland tirsdag med sorten CUB, der frem til 1. august tilbydes kontraktegnende roedyrkere til reduceret pris. Claus Nørgaard fra Nordic Sugar støtter gerne, at dyrkerne kan få billigere roefrø. Foto: Jørgen P. Jensen.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
15-07-2020 21:00
Frem til 1. august kan roedyrkere via Nordic Sugars hjemmeside vælge mellem frø fra to af sorterne fra SesvanderHave til en betydelig reduceret pris. – Når der er et godt tilbud, bakker vi op for at skaffe roedyrkerne billigere frø, siger Claus Nørgaard fra Nordic Sugar.

I forbindelse med den netop åbnede kontrakttegning af sukkerroer til dyrkning i 2021 er der som noget nyt lanceret et særligt tilbud i roefrø.

- Tager vi afregningspriserne fra sidste år, så kan roedyrkerne spare mellem 650 til 850 kr./ha ved at bestille roefrø inden 1. august, fastslår Henrik Møller fra SesvanderHave.

Normalt ligger udgiften til roefrø på omkring 2.000 kr./ha.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.
Side 1 af 1891 (37820 artikler)Prev1234567188918901891Next